Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 5Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΠΟΤΤΕ).


Μια ομάδα από τους σύνεδρους
 Στο συνέδριο συμμετείχαν αντιπρόσωποι από όλες τις περιοχές της χώρας, από την Κρήτη ως τον Έβρο, από τα Δωδεκάνησα ως τα Ιόνια.
Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος των Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, από το ΣΥΡΙΖΑ η κα. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώην Υπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, από το ΚΚΕ ο κ. Χουρδάκης Χάρης, από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Πάρης Βελλίδης, από τους ΑΝΕΛ ο υπεύθυνος Τριτέκνων Πολυτέκνων κ. Χρήστος Πέππας, από τη Λαϊκή Ενότητα ο πρώην Υπουργός κ. Δημήτρης Στρατούλης, εκπρόσωπος της Βουλευτή Α Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελένη Σταματάκη , ο κ. Φώτης Ανδρεόπουλος, εκπρόσωπος του ΘΕΟΦΙΛΟΥ κ. Γιάννης Ναυπλιώτης καθώς και ο πρόεδρος του Οίκου Ναύτη  και  πρώην σύμβουλος του Υπ. Εσωτερικών Βαγγέλης Αυγουλάς.
Επίσης έγινε ενημέρωση για διάφορα θέματα που αφορούν τους Τρίτεκνους από τον κ. Μπούγα Δημήτρη, και την κ. Νίκη Καρατζόγλου.
Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
Η κρητική '' ομάδα ''
-Να αναγνωριστούν οι τρίτεκνες οικογένειες σαν πολύτεκνες, όπως ισχύει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
-Να λάβει η πολιτεία όλα τα αναγκαία μέτρα για την  ενίσχυση της οικογένειας και κυρίως για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού ζητήματος,
Να επανέλθει το επίδομα Τριτεκνίας - Πολυτεκνίας
(ΕΠΙΔΟΜΑ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ)   
-Να υπάρξει πολιτική των θετικών ενισχύσεων στην τρίτεκνη οικογένεια ακόμα και όταν ένα από τα παιδιά φτάσει 18 χρονών.
-Να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστικές γραμμές, ΚΤΕΛ, τρένα, πλοία) ώστε να διευκολύνεται η μετακίνηση  των οικογενειών.
- Νομοθετική ρύθμιση για την κατοχύρωση-μέσα από τις ειδικές κατηγορίες- του ποσοστού πολυτέκνων-τριτέκνων, στις προσλήψεις, και την κοινωνική πολιτική.
Οι αντιπρόσωποι τόνισαν, δεν ζητάμε επιδόματα, δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες, για να ζήσουν και να μορφωθούν τα παιδιά μας ! 
Οι Αντιπρόσωποι του συλλόγου με την Πρόεδρο του συλλόγου Δράμας

Στο συνέδριο συμμετείχαν και οι Αντιπρόσωποι του συλλόγου
Τζανοπούλου Μαρία και Χαβάκης Γεώργιος.



 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου