Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΟΥ



Με την παρουσία πολλών προσκυνητών, πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός της εορτής της Προστάτιδας του συλλόγου τρίτεκνων οικογενειών του νομού Λασιθίου, Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης. O εσπερινός τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος, στον Άγιο Νικόλαο, όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.
Στο τέλος τελέστηκε του εσπερινού τελέστηκε τρισάγιο εις μνήμη του Μακαριστού Ιεράρχη Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρού Ευγενίου.
Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου π΄ Τίτος Ταμπακάκης μίλησε για τον εκλιπόντα Ιεράρχη και την προσφορά του στην εκκλησία.
Επίσης, στο σύντομο λόγο του μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιότατου κ.κ. Γερασίμου, που δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω της τοποθέτησής του ως Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας. Ακολούθως μίλησε για την Αγία Σοφία και τις τρεις κόρες της, για την αγάπη των γονέων προς τα παιδιά και αντίστροφα, για την καλλιέργεια της ψυχής και την ανάγκη ΄΄ να ποτίζουμε το σπόρο ΄΄ που δεν είναι άλλος από το λόγο του Θεού.
 Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογο τριτέκνων του νομού για τις δραστηριότητές του, και κάλεσε το Δ.Σ. να συνεχίσει την προσπάθεια, που δεν είναι άλλη από τη στήριξη της οικογένειας.
Στο τέλος ο σύλλογος προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους να κεραστούν από τον μπουφέ που είχε στηθεί στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας, με εδέσματα και ποτά από το σύλλογο και από τρίτεκνες μητέρες. Σε όλα τα παιδιά που ήταν παρόντα δόθηκε φάκελος με σχολικά είδη για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ μοιράστηκε σε όλους δωρεάν το νέο περιοδικό της Ομοσπονδίας (       ΟΠΟΤΤΕ) με τις δράσεις και τις προσπάθειες για τις τρίτεκνες οικογένειες.
Στον εσπερινό από το Δήμο παρευρέθηκε η Δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Καρνιαδάκη  η οποία στο τέλος ευχήθηκε στο Δ.Σ. του συλλόγου.
 Ο σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει τον εφημέριο π. Εμμ. Σαρρή για τα καλά του λόγια, τα μέλη της Ενοριακής επιτροπής για τη βοήθειά τους, τους ιερείς που συμμετείχαν, τους ιεροψάλτες για την περίφημη ψαλμωδία που πρόσφεραν και τις τρίτεκνες μητέρες για την προσφορά των εδεσμάτων.
Επίσης, την κ. Ειρήνη Γ. Στεφανάκη, τρίτεκνη μητέρα, που και τα τρία παιδιά της έχουν τρίτεκνες οικογένειες, για την προσφορά των χυμών στο σύλλογο.
Χρόνια πολλά στις εορταζόμενες. Και του χρόνου. 

   





Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Σύλλογος Τριτέκνων ν. Λασιθιου τίμησε την προστάτιδά του Αγία Σοφία

Με την παρουσία πολλών προσκυνητών, πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός της εορτής της Προστάτιδας του συλλόγου τρίτεκνων οικογενειών του νομού Λασιθίου, Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης.
O εσπερινός τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος, στον Άγιο Νικόλαο, όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.
image


Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ ΚΥΡΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ



ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άγιος Νικόλαος 16-9-2016

To διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Τριτέκνων νομού Λασιθίου, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρού Ευγενίου.
Στη μνήμη των μελών μας θα μείνει ως ένας Μητροπολίτης με κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και παράλληλα αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα των νέων του ποιμνίου του.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Κρήτης, στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, στην πνευματική του οικογένεια και τους οικείους του.
Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος 
Γεώργιος Χαβάκης

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ 


 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λασιθίου, 
σας προσκαλεί στον εορτασμό της προστάτιδας του
 Αγίας Σοφίας, Τρίτεκνης Μητέρας, στον εσπερινό,  
την Παρασκευή  16 Σεπτεμβρίου 2016, 
ώρα 6.30 μ. μ., 
στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος στον Άγιο Νικόλαο, 
όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.
Στον εσπερινό θα χοροστατήσει
 ο Σεβασμιότατατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος.
 Ο σύλλογος θα προσφέρει αρτοκλασία 
υπέρ υγείας των μελών του.
 Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν.
Σας περιμένουμε* να συνεορτάσουμε.

* Σας παρακαλούμε να ενημέρωσετε και άλλους τρίτεκνους που γνωρίζετε.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ




Η πρόσκληση αναφέρει:

Αγαπητέ κύριε Χαβάκη,

Με μεγάλη χαρά προσκαλούμε εσάς και τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Λασιθίου στην παρουσίαση των προγραμμάτων του ΚΔΒΜ2 V-Mathisi, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στο Επιμελητήριο Λασιθίου.

Το V-Mathisi είναι ένα Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2 και δραστηριοποιείται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης στους παρακάτω τομείς:
Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης παρέχουμε ειδική έκπτωση 10% στα δίδακτρα μας, ειδικά για τα μέλη του συλλόγου σας.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα μέλη σας για την εκδήλωση, η παρουσία σας θα μας έδινε μεγάλη χαρά.

Με τιμή
Κωνσταντίνος Τσίχλας