Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ -ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΡΑ ΤΟ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ





Στο Πολύκεντρο Σητείας  ‘‘ Μελίνα Μερκούρη ’’ έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου. Παρόλο που ο κακός (σπάνια) καιρός δε στάθηκε σύμμαχος η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη. Στην 4εκδήλωση έδωσε το ΄΄παρών΄΄ και ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Μανόλης Αχλαδιανάκης Επίσης, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας Νίκος Κοζυράκης, οι Αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Λεβεντέρης και Λεωνίδας Τερζής, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελένη Πλατανάκη, ο Λιμενάρχης Σητείας Γιώργος Παττακός ο Πρόεδρος των Πολυτέκνων Σητείας Χαράλαμπος Σπυριδάκης. 
 
Στην αρχή της εκδήλωσης το λόγο πήρε το μέλος του Δ.Σ από τη Σητεία κ. Ευρυδίκη (Βίκη)  Κουτάντου, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τα μέλη, στάθηκε κυρίως στη προσφορά της τρίτεκνης οικογένεια και ειδικά της τρίτεκνης μάνας στη ελληνική κοινωνία.
Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου κ. Γιώργου Χαβάκη, ο οποίος στην αρχή μίλησε για την κοπή της πίτας και το συμβολισμό της, που έχει σχέση τη διανομή αγαθών στην κοινωνία, τη συνεισφορά . Χαρακτηριστικά ανέφερε  «Νομίζω ότι σήμερα, στη κρίσιμη στιγμή που περνάει ο τόπος μας, η κοπή της βασιλόπιτας, η έναρξη του νέου έτους, θέτει επιτακτικά στην επικαιρότητα, τέτοιου είδους κορυφαία ζητήματα».
  
Και ευχήθηκε «Ας είναι λοιπόν, το 2016 μια δημιουργική χρονιά για όλους μας. Το στοίχημα της καθημερινής προσπάθειας για μία νέα προοπτική, για μία νέα αρχή για ένα καλύτερο αύριο μπροστά μας, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον, να το κερδίσουμε». 
 
Ενδιάμεσα  παρουσιάστηκε βίντεο με δραστηριότητες της τελευταίας χρονιάς.
Στη συνέχεια της ομιλίας αναφέρθηκε στο βασικό στόχο των τρίτεκνων την εξομοίωση σημειώνοντας πως στο μεσοδιάστημα της εξομοίωσης, για τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας, ο σύλλογος προσπαθεί να προσφέρει ό,τι μπορεί και στα πλαίσια αυτά έχει πολλές και ποικίλες  δράσεις και παρεμβάσεις σε τοπικό  και πανελλήνιο  επίπεδο. Ακολούθησε αναφορά σε στις πολλές συναντήσεις στο νομό, την Κρήτη αλλά και στη συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων στις δράσεις της ΟΠΟΤΤΕ.
 
Έγινε ενημέρωση για τα Προγράμματα που αυτή τη στιγμή συμμετέχει ο Σύλλογος (ΤΕΒΑ, διανομή ρυζιού, φρούτα, το πρόγραμμα εκπτώσεων στα καταστήματα, κ.ά.).
Στο σημείο αυτό έκανε και την ανακοίνωση για το Νέο Πρόγραμμα που θα εφαρμόσει ο σύλλογος, σύμφωνα με το οποίο θα διανέμει τρόφιμα με έξοδα από το δικό του αποθεματικό , σε συνεργασία με τα supermarkets ΄΄ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ΄΄.

Τελειώνοντας σημείωσε « Η πιο σημαντική ίσως δραστηριότητα του συλλόγου είναι η σθεναρή στήριξη στην Ομοσπονδία. Η Ομοσπονδία παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή και περίσκεψη όλες τις καταιγιστικές εξελίξεις σε πολιτικό, οικονομικό, και κοινωνικό επίπεδο και τα πρόσθετα προβλήματα που έχουν οδυνηρές επιβαρυντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα αλλά και στον προγραμματισμό ολόκληρης της ζωής των τρίτεκνων αλλά και των άλλων οικογενειών της χώρας. Μέσα στις συνθήκες αυτές, όλοι, μέσω της Ομοσπονδίας  αλλά και των συλλόγων προσπαθούμε να βρούμε τις διεξόδους, τις λύσεις,  να στηρίξουμε, να προβάλλουμε όσο γίνεται περισσότερο τα αιτήματά μας».

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τους προσκεκλημένους και όλοι τόνισαν την προσφορά του συλλόγου και από πλευράς του Δήμου Σητείας δηλώθηκε η πρόθεση να προχωρήσει και σε άλλες μειώσεις –πέρα των μειώσεων στα τέλη ύδρευσης. Για το λόγο αυτό ζήτησαν την εκ νέου ενημέρωση από το σύλλογο. 

Στο τέλος και πριν τις ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν με πρώτους τα μέλη του Δ.Σ, απάντησε μέσα σε λίγες γραμμές σε δύο ερωτήματα:
1. Αποδίδουν οι προσπάθειες; Αξίζει να αγωνιζόμαστε;
2. Αξίζει να εγγραφεί κάποιος στο σύλλογό μας;
Στο τέλος πρόσθεσε έναν ακόμα σημαντικό λόγο για να υπάρχει ο σύλλογος λέγοντας «Θα σας πω έναν ακόμα σημαντικό για μας λόγο: Γιατί ο σύλλογός μας ΕΝΩΝΕΙ, ερχόμαστε σε επαφή άνθρωποι από όλο το Λασίθι, για κοινά θέματα και προβλήματα ή  μήπως δεν το έχουμε ανάγκη; Να δημιουργούμε φιλίες, να κάνουμε παρέες, τα απλά τα καθημερινά πράγματα».
Μετά τους χαιρετισμούς από τους προσκεκλημένους κόπηκε η πίτα με δύο!! φλουριά, μία ταμπλέτα (tablet) και μια πολύ καλή μηχανή καφέ.

Ακολούθησε κέρασμα σε όλους από έναν πλούσιο μπουφέ.
Και του χρόνου!!
















































Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΥΖΙΟΥ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΩΝ (ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ) ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ


                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου θα διανείμει το ρύζι και τα φρούτα (ΤΕΒΑ), στον Άγιο Νικόλαο,  την Παρασκευή (29-1), ώρα 2-5 το απόγευμα και το Σάββατο (30-1), ώρα 12-3 μετά το μεσημέρι.
Η διανομή θα γίνει στις εγκαταστάσεις «Δερμιτζάκη» στον κόμβο Ξηροκάμπου.
Παρακαλούμε ΜΟΝΟ τους δικαιούχους να προσέλθουν με τις κάρτες τους για την παραλαβή, γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα είδη αυτά θα επιστραφούν.
Για περισσότερη ενημέρωση: Πέμπτη 6-8 στο γραφείο, τηλ 28410 21290.
Υπενθυμίζουμε πως στη Σητεία και στην Ιεράπετρα έχει ήδη ξεκινήσει η διανομή τους.
Από το Δ.Σ.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΄΄ ΑΝΑΤΟΛΗ ΄΄



Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου
Από anatolh-s -
25 Ιανουαρίου 2016, 19:44
 Τελευταία ενημέρωση: 25 Ιανουαρίου 2016, 19:47



Παρουσία πολλών μελών από τη Σητεία, τον Αγ. Νικόλαο και την Ιεράπετρα ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου έκοψε τη βασιλόπιτά του το Σάββατο το απόγευμα στο «Πολύκεντρο» της Σητείας.
Παρά το τσουχτερό κρύο στην εκδήλωση παρέστησαν μέλη του Συλλόγου, εκπρόσωποι της εκκλησίας, της αυτοδιοίκησης, των τοπικών αρχών και των συλλόγων.
Τους παριστάμενους καλωσόρισε το μέλος του Συλλόγου από τη Σητεία κ. Βίκη Κουτάντου και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και αγάπη. Αναφέρθηκε στη δύναμη των τριτέκνων οικογενειών που πηγάζει από τα παιδιά τους και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λασιθίου κ. Γιώργος Χαβάκης, αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους, ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι μία νέα αρχή για ένα καλύτερο αύριο για όλους. Ακολούθως, και αφού προηγήθηε η προβολή ενός ολιγόλεπτου βίντεο για τη σημαντική δράση του Συλλόγου το 2015 αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τον Σύλλογο και τις τρίτεκνες οικογένειες, στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προώθησή τους και στις δράσεις που προγραμματίζονται με σκοπό την στήριξή τους.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Στη Σητεία η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λασιθίου


Από anatolh-s -

18 Ιανουαρίου 2016, 17:27

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, 12:05

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου θα κόψει το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Σητείας, την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Παράλληλα, θα γίνει και ενημέρωση για αρκετά από τα ζητήματα που ασχολούμαστε το διάστημα αυτό.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και ένα μικρό, χρονικά, μουσικό πρόγραμμα. Το φλουρί θα είναι ένα χρήσιμο ηλεκτρονικό εργαλείο, ενώ θα μας περιμένει και ένας μπουφές για μια ρακή, μετά το τέλος της γιορτής.

Επειδή ο σύλλογός μας δραστηριοποιείται σε όλο το νομό, η παρουσία μελών από όλα τα μέρη, θα δώσει για άλλη μια φορά το στίγμα της αγαστής συνεργασίας ανθρώπων στο νομό μας για έναν κοινό σκοπό. Έτσι, προσκαλούμε μέλη και φίλους από κάθε γωνιά του νομού να παρευρεθούν στην εκδήλωση αυτή. Άλλωστε μια βόλτα στην όμορφη Σητεία για έναν καφέ, σε συνδυασμό με την εκδήλωση, θα είναι μια ευχάριστη νότα στις μουντές μέρες του χειμώνα.

Για το Δ.Σ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΒΑΚΗΣ

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΥΖΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ


Ξεκίνησε η διανομή του ρυζιού στους δικαιούχους στην Ιεράπετρα. Στον Άγιο Νικόλαο, Οροπέδιο, Νεάπολη και τη Σητεία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα (θα ειδοποιηθούν).
Στην Ιεράπετρα δίνονται από το ισόγειο στο ΄΄ γραφείο Ζυγάκη ΄΄ όπως και την προηγούμενη φορά.
Η παραλαβή θα γίνεται μόνο με την κάρτα του συλλόγου.
 Τηλέφωνο γραφείου: 2841021290 
Ώρες διανομής στην Ιεράπετρα:
Σάββατο, Δευτέρα και Τρίτη,   από τις 1 μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα 
Τηλέφωνο κ. Λάμπρου : 6974060758

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ



 Επιστολή απέστειλε η Ομοσπονδία στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τα δάνεια των οικογενειών.
 Προς
Τον    Υπουργό    Οικονομικών κ.   Ευκλείδη  Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:  Πρόεδρο  ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ
  κ. Κωνσταντίνο  Βαρλαμίτη

Θέμα: « ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ»

Αξιότιμε  κ.    Υπουργέ,
            Επιτρέψτε μας να κάνουμε μερικές σκέψεις-παρατηρήσεις σχετικές με  απώλεια των σπιτιών τους κινδυνεύουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι που είχαν δάνειο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δάνεια που τιτλοποιήθηκαν το 2006 και πέρασαν σε επενδυτική ιδιωτική εταιρεία.
            Οι παρατηρήσεις μας αυτές έχουν σκοπό να συμβάλουν στη βελτίωση της προσπάθειας για επιβίωση των οικογενειών. Το νομοσχέδιο είναι προς την σωστή κατεύθυνση και η Κυβέρνηση είναι άξια επαίνου για την πρωτοβουλία της αυτής.
Τα δάνεια αυτά δεν μπορούν να ρυθμιστούν, έχουν ψηλά επιτόκια και πληρώνονται με αυτόματες παρακρατήσεις δόσεων από το μισθό τους. Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα τους επόμενους μήνες και κυριαρχεί ο φόβος για το τι θα φέρει το 2016 αφού αναμένονται ακόμη περισσότερες μεταφορές μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ιδιωτικά κεφάλαια. Σημειώνεται ότι τα ήδη τιτλοποιημένα δάνεια από το 2006 δεν ήταν μη εξυπηρετούμενα δάνεια και δεν ενημερώθηκαν καν οι δανειολήπτες, ότι επελέγησαν για τιτλοποίηση. Το έμαθαν όταν κάποια στιγμή ενδιαφέρθηκαν να κάνουν ρύθμιση των δανείων τους με ευνοϊκότερους όρους. Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προχώρησε στην τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων και τα εκχώρησε σε ιδιωτική εταιρεία με σκοπό –τότε- την απόκτηση ρευστότητας.
Συνολικά υπολογίζονται από 22.600 ως 26.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τιτλοποιημένα και μεταβιβασμένα δάνεια ενώ η ΑΔΕΔΥ και νομικοί προειδοποιούν ότι και τα υπόλοιπα περίπου 140.000 δάνεια του ΤΠκΔ κινδυνεύουν πλέον να έχουν την ίδια κατάληξη, όταν θα αρχίσει να λήγει η πενταετής περίοδος των ρυθμίσεων στις οποίες έχουν προβεί οι δανειολήπτες του ΤΠκΔ.
Η περίοδος από τις αρχές του 2016 και μετά είναι κρίσιμη καθώς συμπίπτει η άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, με την εφαρμογή του νόμου για μεταβιβάσεις σε ιδιωτικά κεφάλαια των κόκκινων δανείων των τραπεζών και με την λήξη χιλιάδων ρυθμίσεων που είχαν χρονικό όριο ως μία πενταετία, ενώ άλλοι είχαν ζητήσει και πήραν αναστολή πληρωμής για δύο χρόνια και τώρα μπαίνουν ξανά σε διαδικασία πληρωμής με νέους χειρότερους όρους.
Μάλιστα σε μα εποχή που ο μισθός ή η σύνταξη έχει κουρευτεί κατά 60% ενώ το συνολικό ποσό του δανείου αυξάνεται. Με τις ρυθμίσεις για την πληρωμή μισής δόσης το υπόλοιπο κεφαλαιοποιείται και το δάνειο ακόμη κι αν εξυπηρετείται συνεχίζει να αυξάνεται. Στα ύψη είναι και το επιτόκιο εξυπηρέτησης μεταξύ 4,9% και 6,2%. Σήμερα όμως «είναι τοκογλυφικό το επιτόκιο αυτό» σημειώνοντας ότι στην αγορά δεν ξεπερνούν το 1,5%. Οι δόσεις των δανείων παρακρατούνται στους εν ενεργεία και συνταξιούχους άμεσα από τον μισθό και τη σύνταξή τους. Δεν υπάρχει καν η σκέψη «πρώτα πληρώνω τα έξοδα διαβίωσης και μετά το δάνειο».
Το Δημόσιο είναι ο εργοδότης που έκοψε το ύψος της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων και το Ταμείο Παρακαταθηκών, που ανήκει στο Δημόσιο, είναι δανειστής. «Θα έπρεπε, σύμφωνα με το "κούρεμα" του μισθού, ο δανειστής - Δημόσιο - εργοδότης να "κουρέψει" το δάνειο στον εργαζόμενο-δανειολήπτη» .
Το επόμενο διάστημα λήγουν οι χρονικές «ανάσες» για ρυθμίσεις που είχαν δοθεί σε δανειολήπτες οι οποίοι επλήγησαν από την οικονομική κρίση και από τη μεγάλη μείωση των μισθών στο Δημόσιο. Αυτά τα δάνεια είναι ελκυστικά για «γύπες». Θεωρούνται «φιλέτα» και χωρίς ρίσκο, μια και οι δόσεις των δανείων αποσπώνται άμεσα από τον μισθό «βρέξει-χιονίσει».  

Αξιότιμε  κ.    Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος θεωρεί πως είναι επιτακτικό να αρθούν οι αδικίες – ρυθμίσεις όπως τις αναφέραμε παραπάνω και στο πλαίσιο αυτό να ανακουφιστούν όσο περισσότερο είναι δυνατόν οι τρίτεκνοι της χώρας, με δεδομένη και αποδεδειγμένη τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια.