Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 - ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ





Σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν το τελευταίο διάστημα στα θέματα των τρίτεκνων.
·         Συγκεκριμένα:  
  •         Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 4 Αυγούστου της με αριθμ., 3630/87095 Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τα μέτρα στήριξης παραγωγών οπωροκηπευτικών λόγω του ρωσικού εμπάργκο, με την οποία απόφαση και οι τρίτεκνοι ορίζονται ως αποδέκτες, μεταξύ άλλων φορέων, των αποσυρομένων προϊόντων που διατίθενται με δωρεάν διανομή (με εισοδηματκά κριτήρια).
  •         Ψηφίστηκε στη βουλή   ο νέος Ν. 4411, όπου στο άρθρο 18,  αναφέρονται οι νέες μοριοδοτήσεις  των τρίτεκνων. Ουσιαστικά πρόκειται για ρυθμίσεις στις προσλήψεις τρίτεκνων και τέκνων αυτών σε δημόσιους φορείς, σε ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ κ.ά. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την τρίτεκνη οικογένεια και μια δικαίωση παράλληλα για τους αγώνες των 5 τελευταίων χρόνων για να δοθούν στους τρίτεκνους αυτές οι μοριοδοτήσεις.
  •               Σύμφωνα με το νέο νόμο δωρεάν είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους θα έχουν οι γονείς  τρίτεκνων οικογενειών και τα παιδιά τους έως 23 ετών ή 24 ετών εάν σπουδάζουν και ανεξαρτήτως ηλικίας εάν έχουν αναπηρία.
  •              Σύμφωνα με πληροφορίες οι αιτήσεις για το νέο ΤΕΒΑ (χορήγηση δωρεάν τροφίμων) θα γίνουν από το Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου