Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Η ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ – ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ




Μετά από πολλές συναντήσεις (4 στο υπουργείο) και πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες η ΟΠΟΤΤΕ κατάφερε οι τρίτεκνοι υποψήφιοι στα ΙΕΚ Τουριστικής Εκπαίδευσης,  να ενταχθούν για πρώτη φορά στα ίδια κριτήρια εισαγωγής με τους πολύτεκνους (4 μόρια). Ο Πρόεδρος κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία λίγο πριν εκδοθεί η προκήρυξη ενημερώθηκε και προσωπικά από το Γ. Γραμματέα του υπουργείου για την εξέλιξη αυτή.
Το σημαντικό είναι πως με υπομονή και επιμονή τα αποτελέσματα έρχονται..
Υπάρχουν αρκετά αιτήματα που μπορούν να έχουν αίσιο τέλος, αρκεί όλοι να συνεισφέρουμε. Άλλωστε όλοι ωφελούνται.
Η ΟΠΟΤΤΕ βρίσκεται έτοιμη να αγωνιστεί για κάθε πρόταση που αφορά στους τρίτεκνους και στην καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής τους.
Δείτε τα σχετικά κομμάτια από την προκήρυξη:
Τι έγραφε η προκήρυξη το 2014-2015
  
Τι γράφει η τωρινή για το 2015-2016

Ίδιος αριθμός μορίων για τρίτεκνους -πολύτεκνους
ΤΑ ΙΕΚ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ -ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ;;




Παρόλο ότι βρισκόμαστε σε περίοδο διακοπών με ταχύτατες πολιτικές εξελίξεις η ΟΠΟΤΤΕ δε βρίσκεται σε ΄΄ηρεμία΄΄  και επικοινωνεί, παρεμβαίνει  όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Έτσι την περασμένη Παρασκευή 21 Αυγούστου έγιναν επαφές στην Αθήνα για διάφορα θέματα  των τρίτεκνων.
 Ιδιαίτερα για το θέμα των οπωροκηπευτικών και φρούτων,  υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία –γιατί δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί συνάντηση –με τη  Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κ. Μαρίνα Κουτσούρη η οποία άκουσε τον Πρόεδρο της ΟΠΟΤΤΕ κ. Μανόλη Αχλαδιανάκη να της εξηγεί  τι συμβαίνει με τους συλλόγους σχετικά με το θέμα διανομής των φρούτων. 
Τελικά  κανονίστηκε να υπάρξει και νέα επικοινωνία  τη Δευτέρα, προκειμένου να αποσαφηνιστούν κάποια θέματα που τέθηκαν από την ΟΠΟΤΤΕ.

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Επειδή πολλοί ρωτούν για τις μετεγγραφές και προκειμένου να δίνονται βέβαιες απαντήσεις η ΟΠΟΤΤΕ επικοινώνησε με το υπουργείο Παιδείας για το θέμα αυτό. Οι αρμόδιοι ενημέρωσαν την ΟΠΟΤΤΕ πως επίκειται έκδοση Υπουργικής Απόφασης (αφού ψηφίστηκε ο νόμος), η οποία θα δίνει διευκρινήσεις για το πως ακριβώς θα εφαρμοστεί(ο νόμος) την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά.

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Την Παρασκευή θα δοθούν τα επιδόματα. Διευκρινήσεις του ΟΓΑ

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου καταβάλλονται τα Οικογενειακά Επιδόματα Β’ τριμή νου 2015 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 26-6-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.
Η πληρωμή αφορά 235.463 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 64.921.421,42€.
Ο Διοικητής του ΟΓΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης διευκρινίζει ότι, όσοι από τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 έως τις 26-6-2015 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ.  Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους, οι οποίοι πρέπει να αποστείλουν στον ΟΓΑ δικαιολογητικά, θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Υποκατάστημα).
Επίσης, επισημαίνεται ότι μετά την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21, ο αιτών να εκτυπώνει το έντυπο και να προβαίνει σε έλεγχο και επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσε. Σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης στοιχείων στο έντυπο Α21 θα πρέπει, άμεσα, να προβαίνει σε διόρθωση των στοιχείων και επανάληψη της αρχικής αίτησής του (έντυπο Α21).


Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ανακοίνωση του Συλλόγου

Από το Σύλλογο Τριτέκνων νομού Λασιθίου ανακοινώνεται ότι συνεχίζονται οι αιτήσεις για την Επισιτιστική βοήθεια και έχει δοθεί παράταση έως και 26 Αυγούστου. Δυστυχώς τα εισοδηματικά κριτήρια είναι χαμηλά και λίγοι σχετικά θα είναι οι δικαιούχοι.
Τα επιδόματα θα δοθούν έως 5 Αυγούστου σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ.
Το γραφείο των τριτέκνων θα παραμείνει κλειστό από Πέμπτη 13 έως και Τρίτη 17 Αυγούστου και δεν θα γίνονται εκδόσεις ή ανανεώσεις καρτών.
Από το Δ.Σ.