Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ-ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Τα πορτοκάλια θα διανεμηθούν στους τρίτεκνους την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στους ίδιους χώρους σε όλο το νομό. Πιο αναλυτική ανακοίνωση θα γίνει τη Δευτέρα.Καλό θα είναι ενημερώνει ο ένας τον άλλο γιατί πολλές φορές δε βρίσκονται οι δικαιούχοι στα τηλέφωνα ή δεν ενημερώνονται από τα ΜΜΕ.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ -ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ

Ανακοινώνεται από το σύλλογο ότι αύριο θα είναι η τελευταία μέρα διανομής ακτινιδίων ως εξής:
Στη Σητεία απευθυνθείτε στην κ. Αλέξη Πόπη
Στην Ιεράπετρα στο γραφείο της κ. Ζυγάκη, στον υπεύθυνο κ. Λάμπρου ώρα 11 π.μ -15.00 μ.μ.
Στον Άγιο Νικόλαο -δίπλα στο ΕΚΑΒ Αγίου Νικολάου (Περιφερειακός) ώρα 10 π.μ. -1.30 μ.μ.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Πέμπτη, 20 Νοέμβριος 2014 

Φρούτα διανεμήθηκαν σε τρίτεκνες οικογένειες στον Άγιο Νικόλαο

Περισσότερους από 20 τόνους ακτινίδια μοίρασε χθες ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Λασιθίου στα μέλη του σε όλο το νομό. Οι δικαιούχοι τα παρέλαβαν σε μικρά κιβώτια.
Και άλλες ποσότητες ακτινιδίων έχουν διανεμηθεί στην Ιεράπετρα και στη Σητεία, ενώ εστάλησαν και στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Χαβάκης ανέφερε ότι «οι δράσεις προσφοράς φρούτων θα συνεχιστούν με πιο πιθανή την παροχή σε πορτοκάλια στην επόμενη φάση. Θέλω πραγματικά από καρδιάς να ευχαριστήσω τα μέλη του Συλλόγου μας σε όλο το νομό που εθελοντικά βοήθησαν σε αυτήν τη διαδικασία. Πάνω από 20 άτομα σε όλες τις περιοχές του νομού μας συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να δοθούν οι ποσότητες των φρούτων στους δικαιούχους».
Παράλληλα ζήτησε από όλες τις τρίτεκνες οικογένειες να βρίσκονται στο πλευρό του Συλλόγου, να ενημερώνονται και να συμμετέχουν. «Η συμμετοχή και η παρουσία των μελών μας είναι η δύναμή μας και, αν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε πολλά και να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα», κατέληξε.
ΘΑΝΟΣ Κ.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΥΤΑ (ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου ενημερώνει τα μέλη του, ότι την προσεχή Τετάρτη 19 Νοεμβρίου  θα διανεμηθούν (σε όλο το νομό) ΔΩΡΕΑΝ φρούτα (ακτινίδια σε πρώτη φάση). 
Ο σύλλογος ζητά εθελοντές για τη διανομή τους.
 Τόπος και ώρες διανομής:
 Άγιος Νικόλαος: Περιφερειακός –δίπλα στο ΕΚΑΒ, από 11.00 π.μ.
 Ιεράπετρα: Οδός Σφακιανάκη (κάτω από το γραφείο της  κ. Ζυγάκη), από 2.00 μ.μ .
Σητεία: Περιοχή Μάναρη έναντι Γενικού Λυκείου, από 2.00 μ.μ.
Για την παραλαβή τους από τα μέλη είναι απαραίτητη η προσκόμιση της τριτεκνικής κάρτας των γονέων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω δυσκολίας αποθήκευσης,  παρακαλούμε όλους να τα παραλάβουν εκείνη την ημέρα.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Δωρεάν διανομή φρούτων από το Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Λασιθίου


 Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου ενημερώνει τα μέλη του, ότι την προσεχή εβδομάδα θα διανεμηθούν (σε όλο το νομό) ΔΩΡΕΑΝ φρούτα (ακτινίδια σε πρώτη φάση). Ο σύλλογος ζητά εθελοντές για τη διανομή τους. 

Για την παραλαβή τους από τα μέλη είναι απαραίτητη η προσκόμιση της τριτεκνικής κάρτας των γονέων. Προτεραιότητα έχουν οι οικονομικά τακτοποιημένοι για το 2014.

 Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τα μέλη του Δ.Σ. και τους αντιπροσώπους σε όλο το νομό.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΔΥΟ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ


Στα πλαίσια του 31 Συνεδρίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε)  στη Βέροια και λόγω της συμμετοχής τους, βρέθηκαν δύο μέλη του Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ, οι Χαβάκης Γιώργος (Υπεύθυνος Ενημέρωσης Μελών) και Βαρβεράκης Κώστας ( Υπεύθυνος Εντύπων ). Στο περιθώριο του Συνεδρίου συναντήθηκαν με την Πρόεδρο του συλλόγου νομού Ημαθίας κ. Φωτεινή Σπυριδωνίδου. Η Πρόεδρος έκανε αναλυτική ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν το σύλλογο, τις συνεχείς προσπάθειες υπέρ των τρίτεκνων καθώς και για τις επαφές με φορείς του νομού. Από την πλευρά τους τα μέλη του Δ.Σ ενημέρωσαν για τις συναντήσεις που έχει τελευταία πραγματοποιήσει η ΟΠΟΤΤΕ , όπως με τον Υπουργό Παιδείας, τον Υφυπουργό Εργασίας  και για άλλες δραστηριότητες.  Η φιλοξενία ήταν υπέροχη και εγκάρδια και τα μέλη έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένα.
Από το blog της Ομοσπονδίας.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

"Ανάσα" από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας σε τρίτεκνη οικογένεια


Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας με την ημερ. 2/9/2014 απόφασή του, στο πλαίσιο της Προσωρινής Διαταγής, έδωσε μια «ανάσα» σε τρίτεκνη οικογένεια αγρότη από την Ιεράπετρα με χρέος 524.253,64, ευρώ μέχρι την ημερ. 5-10-2018, ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης (κύρια αίτηση).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η εν λόγω οικογένεια δανειοληπτών, είναι μέλος, πρόκειται για τον σύζυγο, ηλικίας 49 ετών, αγρότη στο επάγγελμα, πατέρα τριών τέκνων, χρεωμένο σε τέσσερις πιστωτικούς φορείς (τράπεζες) αλλά σε πέντε συμβάσεις δανείων, συνολικού ύψους χρέωσης ποσού 428.912,71 ευρώ, ως οφειλέτης, η δε σύζυγος, άνεργη, ηλικίας 47 ετών, η ίδια είναι χρεωμένη σε δύο τράπεζες, ως οφειλέτρια, συνολικού ποσού χρέωσης 95.341.93 ευρώ.
Εισόδημα που η οικογένεια διαθέτει:
α) ο σύζυγος 700 ευρώ/μήνα
β) η σύζυγος έχει "μηδενικό" εισόδημα, καθώς βρίσκεται σε κατάσταση παρατεταμένης ανεργίας.

Το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας σύμφωνα με τα αποδεδειγμένα στοιχεία που καταθέτει στην αίτηση τους φθάνει στο ποσό των 2000 ευρώ. Το ποσό συμπληρώνεται από την οικονομική στήριξη των γονιών τους.
Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας διατάσσει προσωρινά, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρουν στην αίτηση τους και τους υποχρεώνει σε μηνιαία καταβολή δόσεων τετραετίας 100 ευρώ από κάθε αιτούντα.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα '' ΑΝΑΤΟΛΗ ''

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Έως τις 18 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων

Στις 18 Δεκεμβρίου θα εισπράξουν το οικογενειακό επίδομα που τους αναλογεί, μαζί με την πληρωμή του τέταρτου τριμήνου, όσοι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση Α21 έως τις 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), Ξενοφώντα Βεργίνη. 
Παράλληλα, η διοίκηση του Οργανισμού υπενθυμίζει ότι, οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων που έλαβαν προκαταβολή για το πρώτο τρίμηνο του 2014, είτε η προκαταβολή αφορά το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, είτε το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν νέες αιτήσεις Α21 για το τρέχον έτος, με δεδομένο ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013, δεν λαμβάνονται υπόψη.
Συνιστά ακόμη στους πολίτες, να προβαίνουν σε εκτύπωση του εντύπου Α21 και σε έλεγχο των στοιχείων που έχουν δηλώσει και σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις να προβαίνουν άμεσα σε διόρθωση - τροποποίηση του Α21, προκειμένου να μην καθυστερήσει η πληρωμή τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ


Την  Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 μέλη της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας με τον Υπουργό κ. Ανδρέα Λοβέρδο για θέματα παιδείας που αφορούν στις  τρίτεκνες οικογένειες.
Σχετικά με τις μετεγγραφές η προτροπή του Υπουργού προς τις Ανώτερες και Ανώτατες σχολές είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μην χαθεί ούτε ο ελάχιστος χρόνος παρακολούθησης μαθημάτων από τους μετεγγραφέντες φοιτητές και φυσικά να μην χαθεί το εξάμηνο, όπως απαιτήσαμε εμείς. Όσο δε για τους υποψηφίους του 10% υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη με τους Πρυτάνεις και τους Προέδρους  των Σχολών από την οποία θα προκύψει το τι ‘’μέλλει γενέσθαι’’. 

Από την ΟΠΟΤΤΕ έγινε γνωστό στον Υπουργό πως οι ουσιαστικά ενδιαφερόμενοι αυτής της κατηγορίας είναι τόσο λίγοι που ουσιαστικά δεν θα επηρεαστεί η ισορροπία των Σχολών. Το αισιόδοξο είναι πως υπήρξε ευνοϊκά κείμενος στην άποψη της ΟΠΟΤΤΕ.
Σχετικά με την πρόσληψη των αναπληρωτών καθηγητών τον ενημερώσαμε πως αποδεδειγμένα δεν τηρείται το ποσοστό του 20% και πως καταργήθηκε στην ειδικότητα της ειδικής αγωγής η ποσόστωση. Ο Υπουργός  δεσμεύτηκε να το εξετάσει και να μας απαντήσει στην επόμενη σύντομα συνάντηση μας. Σχετικά δε με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, δεσμεύτηκε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξει αποκατάστασή τους.
Δεσμεύτηκε ακόμη ο κ. Λοβέρδος   πως στην επιλογή στα νηπιαγωγεία για προνήπια θα εισάγονται τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών κατά προτεραιότητα.
Τέλος υποσχέθηκε πως σε λίγες μέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση.

Αλλά ας μην επαναπαυόμαστε , μόνο η δικιά μας αποφασιστική πίεση θα μπορεί να έχει αποτελέσματα.