Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

Πριν από λίγο βγήκε ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Τριτέκνων για τα Δωρεάν Τρόφιμα η οποία αναφέρει:
'' Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της  ΟΠΟΤΤΕ με αποστολή εγγράφου αιτήματος και τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρμόδιους στο υπουργείο, προκειμένου να δοθεί παράταση, η Ομοσπονδία ενημερώθηκε  από το υπουργείο, πως οι σύλλογοι μπορούν να παραλαμβάνουν αιτήσεις για το Πρόγραμμα των Δωρεάν Τροφίμων έως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.''
Μετά από την εξέλιξη αυτή ο σύλλογος θα παραλαμβάνει αιτήσεις έως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΙΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Τετάρτη, 29 Μάιος 2013 

Αιτήσεις για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Από το Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Λασιθίου ανακοινώνεται στα μέλη τους πως η τελευταία μέρα κατάθεση αιτήσεων για το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων είναι η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΙΟΥ.
Έως σήμερα παράταση δεν έχει ανακοινωθεί.
Από το Δ.Σ.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ -ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31 ΜΑΙΟΥ


Στις 31 Μαϊου λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για τη συμμετοχή των τρίτεκνων στο πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων του 2013.
Επιδή παράταση δεν θα δοθεί ( όπως μας ενημέρωσαν) καλούνται οι τρίτεκνοι του νομού να συμπληρώσουν τις αιτήσεις, οι οποίες διανέμονται από το γραφείο στον Άγιο Νικόλαο Δευτέρα-Τετάρτη -Παρασκευή 9-12 το πρωί και Τρίτη -Πέμπτη 6-8 το απόγευμα,στην Ιεράπετρα στη Δημοτική βιβλιοθήκη Τρίτη 10-12 το πρωί και Τετάρτη 6.30-8.30- το απόγευμα (υπάρχει ανακοίνωση στην αίθουσα για επιπλέον ώρες λειτουργίας, πρωί -απόγευμα), στη Σητεία στο κατάστημα της κ. Καλλιόπης Αλέξη στο κέντρο της πόλης και στη Νεάπολη στον κ. Γιάννη Φαϊτό.
Από το Δ.Σ.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ



Με την ευκαιρία της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, ευχόμαστε στους μαθητές που λαμβάνουν μέρος να επιτύχουν τους στόχους τους.
 Αγαπητά παιδιά, να γνωρίζετε πως στη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας, οι γονείς και οι κηδεμόνες, οι εκπαιδευτικοί, οι φίλοι σας, θα είναι κοντά σας.  
 Μην ξεχνάτε όμως ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μόνο μία πολύ μικρή δοκιμασία σε σχέση με αυτές που μας επιφυλάσσει η ζωή και μελλοντικά θα βρείτε πολλές ευκαιρίες να πετύχετε τους στόχους σας.

Ευχόμαστε να έχετε Υγεία,  Δύναμη και

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
 
Από το Δ.Σ.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ - Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ



 Τις αναστάσιμες ημέρες αυτές υπάρχουν δύο μέρες αφιερωμένες στη Μητέρα και την Οικογένεια αντίστοιχα.
Ο σύλλογος Τριτέκνων νομού Λασιθίου, ως ένας σύλλογος που κύριο και βασικό σκοπό έχει τη βοήθεια της οικογένειας τιμά και προβάλλει τις δύο αυτές γιορτές.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

H 2η Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη στο πιο ιερό πρόσωπο στη ζωή μας, στη γυναίκα που μας έφερε στον κόσμο, τη μητέρα. Η γιορτή της μητέρας καθιερώθηκε σαν παγκόσμια ημέρα το 1914 στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής.
Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται από όλους τους λαούς σε διάφορες μορφές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Η μάνα γιορτάζει κάθε μέρα και κάθε στιγμή.  Γιορτάζει μέσα στην καθημερινότητα, στις μικρές και μεγάλες στιγμές. 
Η αγάπη, της μάνας είναι ανιδιοτελής και μοναδική, δίχως όρια και όρους, που χαρακτηρίζεται από θυσίες, υπομονή, επιμονή και συνεχή προσφορά.
Μια ζεστή αγκαλιά, ένα χάδι σαν και αυτά που πήραμε απλόχερα όταν ήμασταν παιδιά, λίγο ενδιαφέρον για το πώς αισθάνεται τώρα, είναι αρκετά. 
Και αν η μητέρα κάποιων δεν είναι στη ζωή, λίγες όμορφες αναμνήσεις αρκούν ως φόρος τιμής.

Μάνα είναι μόνο μία. 
  Και βέβαια να μην ξεχάσουμε Την Παναγία ως το " πανάγιο πρόσωπο της χριστιανικής πίστης πέρασε στη συνείδηση του λαού σαν το ιερό σύμβολο της μάνας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου.


Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Μια μέρα αφιερωμένη σε όλη την Οικογένεια. Μια μέρα που έρχεται να μας θυμίσει -έστω και για λίγο- πόσο μεγάλη αξία έχει για τη ζωή μας να μπορούμε να αγκαλιάζουμε σφιχτά κάποιους ανθρώπους και με θέρμη να τους αποκαλούμε «οικογένειά» μας.
Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου. Ο σκοπός αυτής της γιορτής είναι να προσελκύσει την προσοχή της κοινωνίας σε οικογενειακά θέματα.
Αφού από την οικογενειακή ευημερία εξαρτάται και η ευημερία ολόκληρης της χώρας.
Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Η οικογένεια σήμερα αποτελεί τη βασικότερη αξία μεταξύ των νέων.
Οικογένεια είναι το μέρος όπου βρίσκουμε και χαρίζουμε την αγάπη, την προσοχή, την υποστήριξη και κατανόηση.
Οικογένεια είναι τα πιο κοντινά μας άτομα τα οποία μας βοηθάνε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες μας και μοιράζονται μαζί μας τις χαρές μας.
Οικογένεια είναι το εφήμερο περιβάλλον το οποίο το έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος για να μπορέσει να βιώσει μια ολοκληρωμένη ευτυχία.
Χρόνια πολλά σε όλες τις οικογένειες.

Από το σύλλογο τριτέκνων νομού Λασιθίου

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ




«Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει.
Που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου.»
(Ο. Ελύτης, Εκ του πλησίον)

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τα τρόφιμα έως και τις 31 Μαϊου. Παράταση δεν θα δοθεί. Πληροφορίες στο γραφείο και στις κατά τόπους επιτροπές.