Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Επειδή ήδη υπάρχουν τηλεφωνήματα από όλο το νομό για τις πατάτες (10 ευρώ το σακί), από αύριο Δευτέρα 30 Απριλίου, στα γραφεία του συλλόγου, υπάρχει δυνατότητα προπληρωμής (έως και 3 σακιά). Με τον τρόπο αυτό θα γίνει γρήγορα η διαδικασία διανομής και θα διασφαλίσει κάποιος την ποσότητα που θέλει.
Απαραίτητη είναι η κάρτα τριτέκνου (ανανεωμένη).

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Διανομή φτηνής πατάτας για τους τρίτεκνους


Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου ενημερώνει τα μέλη του, ότι την Παρασκευή 4 Μαΐου  από τις 9 το πρωί και μετά, θα διαθέσει πατάτες Νευροκοπίου προς 10 ευρώ το σακί ( 30 κιλά ).
Η διάθεση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο μπροστά από το χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αγίου Νικολάου (πρώην γραφεία ΕΛΠΑ). Απαραίτητη προϋπόθεση, η επίδειξη της τριτεκνικής ταυτότητας του συλλόγου (ανανεωμένη για το έτος 2012). Κάθε οικογένεια μπορεί να πάρει μέχρι τρία σακιά.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τη διανομή φτηνής πατάτας εξετάζει ο σύλλογος τριτέκνων

Ο σύλλογος του νομού εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει διανομή πατάτας σε φτηνή τιμή. Για δεοντολογικους λόγους, πρώτα υπήρξε επαφή με τον πρόεδρο της Ένωσης Λασιθίου κ. Μοδάτσο, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ικανές ποσότητες στο Οροπέδιο και η τιμή είναι υψηλή στις μικρές ποσότητες που έχουν απομείνει. Όμως, εξετάζεται η περίπτωση από το Νευροκόπι και παράλληλα γίνεται διερεύνηση, κατά πόσο υπάρχει ζήτηση από τα μέλη του συλλόγου.

Το 20 συνέδριο των τρίτεκνων στην Αθήνα. Ακύρωση των αρχαιρεσιών.



Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή το 20 συνέδριο της ομοσπονδίας  των τρίτεκνων, ΟΠΟΤΤΕ.
Το Σάββατο το πρωί προσήλθαν οι 180 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα και μετά το καλωσόρισμα του προέδρου κ. Καρατζά Βουτσά, έγιναν χαιρετισμοί από τους επίσημους καλεσμένους, που αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν πάρα πολλοί από όλα τα κόμματα και οι περισσότεροι είναι υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Στη συνέχεια έγινε μία κεντρική εισήγηση με θέα το Δημογραφικό από την κ. Όλγα Παπαλιού από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.).
Ακολούθησε Γενική συνέλευση και τοποθετήσεις των υποψήφιων για το Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ. Από το νομό Λασιθίου ήταν υποψήφιοι ο πρόεδρος κ. Γιώργος Χαβάκης και η Γεν. Γραμματέας κ. Ελένη Καρακυρίτση, οι οποίοι έκαναν τοποθετήσεις και προτάσεις για το παρόν και το μέλλον του της Ομοσπονδίας. Επίσης ως σύνεδροι συμμετείχαν οι κ. κ. Ιωάννης Φαϊτός,  Μαρία Τζανοπούλου, Αναστασία Λάμπρου, Σοφία Πισσανίδου, ενώ το συνέδριο παρακολούθησε   και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του νομού κ. Άγγελος Λάμπρου.
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές, κατά τις οποίες, εκλέχτηκε ο κ. Γιώργος Χαβάκης. Όμως, οι εκλογές ακυρώθηκαν, γιατί βρέθηκε σύνεδρος συλλόγου του νομού Αττικής, η οποία ψήφισε, ενώ όπως καταγγέλθηκε δεν είναι τρίτεκνη και δε μπόρεσε να αποδείξει το αντίθετο, μέσα στα χρονικά όρια που όρισε η εφορευτική επιτροπή και ο νομικός  σύμβουλος. Κατόπιν τούτου ορίστηκαν εκ νέου οι εκλογές στις 13 Μαΐου, ενώ τα μέλη του εν λόγω συλλόγου δε μπορούν προς το παρόν, μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα να συμμετέχουν στο Δ. Σ της ΟΠΟΤΤΕ.
Τα γεγονότα αυτά και η αντίδραση των συλλόγων σημειώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη θέληση των τρίτεκνων για σύννομες και αδιάβλητες διαδικασίες, οι οποίες προασπίζουν τη δημοκρατία και δεν αφήνουν τον καθένα να δρα υπονομευτικά εναντίον του τριτεκνικού κινήματος.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΤΟ 2 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 21 & 22 Απριλίου πρόκειται να διεξαχθεί στην Αθήνα. Ο σύλλογος του νομού, θα συμμετάσχει με 6 αντιπροσώπους. Την Κυριακή θα διεξαχθούν και οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Οι πολύτεκνοι με επιστολή ζητούν να μη γίνει εξομοίωση με τους τρίτεκνους

Με επιστολή που απευθύνεται προς τους κ.κ. Ευαγ. Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά, οι πολύτεκνοι όλης της χώρας ζητούν να μη γίνει εξομοίωση με τους τρίτεκνους.
Ακολουθεί η επιστολή του συλλόγου πολυτέκνων Αγίου Νικολάου.
Τα σχόλια δικά σας.



Αγ. Νικόλαος 10/4/2012

Αξιότιμο

Κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο

Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Αξιότιμο

Κύριο Αντώνη Σαμαρά

Πρόεδρο της Ν. Δ.



Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας για να μην κατατεθεί η τροπολογία του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκου Μπόλαρη με την οποία γελοιοποιεί το θεσμό των πολυτέκνων αφού χαρακτηρίζει πολύτεκνους τους έχοντες τρία παιδιά για όλα τα δικαιώματα των πολυτέκνων πλην της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας.

Με τον τρόπο αυτό εξανεμίζονται όλες οι ισχύουσες διατάξεις υπέρ των πολυτέκνων, αφού στο ποσοστό των πολυτέκνων θα περιλαμβάνονται και οι τρίτεκνοι.

Πέραν τούτου όταν έχουν καταργήσει την χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων στα απορφανισθέντα τέκνα, στους ανάπηρους και στους έχοντες τέκνα από δυο γάμους που έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα, πως είναι δυνατόν να ανοίγει δρόμο για άλλες 500.000, οι οποίες θα διεκδικούν ως πολύτεκνες τη χορήγηση της ισόβιας σύνταξης αφού θα απολαμβάνουν της συνταγματικής προστασίας.

Είναι αδιανόητο, την ώρα που κλείνει η βουλή, να προσπαθεί ο Υφυπουργός Υγείας να διαλύσει τα πάντα εξαπατώντας ουσιαστικά και τους τρίτεκνους.

Εκ Του Δ. Σ.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Δεν ψηφίστηκε η τροπολογία για την Εξομοίωση, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τη μη κατάθεσή της. Προσπαθούμε να τεκμηριώσουμε τα όσα συνέβησαν στη βουλή και τις επόμενες ώρες θα γίνουν ανακοινώσεις.

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ –ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, την οποία υποστήριξαν σήμερα στη Βουλή, 09/04/12, ο Υπουργός Παιδείας Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης και η αρμόδια Υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ορίζονται τα κριτήρια εισαγωγής των ειδικών κατηγοριών των αποφοίτων της περσινής και της φετινής σχολικής χρονιάς στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Απόφοιτοι 2012 και έξης:

-Απαλείφονται τα ηλικιακά όρια και από τους πολυτέκνους και από τους τρίτεκνους. Συγκεκριμένα, διατηρείται ισοβίως η πολυτεκνική ιδιότητα και απαλείφεται το ηλικιακό όριο του 26ου έτους στην περίπτωση των τρίτεκνων.
-Παράλληλα, προστίθεται ως ειδική υποκατηγορία, υπαγόμενη σε εκείνη των κοινωνικών κριτηρίων, εκείνη των πολυδύμων τέκνων που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ίδιο έτος.
-Με τον τρόπο αυτόν αποκαθίσταται η ίση μεταχείριση των διδύμων, τριδύμων κ.λπ. υποψηφίων με εκείνους που έχουν αδελφούς ήδη φοιτούντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
-Επίσης απαλείφεται η προϋπόθεση της κατοχής οικογενειακού εισοδήματος ορισμένου ύψους προκειμένου να υπαχθούν οι υποψήφιοι στις ανωτέρω ειδικές κατηγορίες.
-Καταργείται η προϋπόθεση της διοικητικής περιφέρειας. Στο μέτρο που στον νόμο δεν τίθεται σχετικός περιορισμός, οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα την σχολή της προτίμησής τους χωρίς γεωγραφικό περιορισμό.
-Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι έχουν αδέλφια που ήδη φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για την υπαγωγή τους στην ειδική κατηγορία εισακτέων θα πρέπει ο αδελφός ή η αδελφή του υποψηφίου να είναι ενεργός φοιτητής του πρώτου κύκλου σπουδών και να μην είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου.

Απόφοιτοι 2011 που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011:
Λαμβάνεται ειδική πρόνοια για τους αποφοίτους των ειδικών κατηγοριών του 2011.Τα νέα διευρυμένα κριτήρια των ειδικών κατηγοριών ισχύουν αναδρομικά για τους αποφοίτους του 2011 που μετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011. Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι του 2011 που πληρούν τα νέα διευρυμένα κριτήρια των ειδικών κατηγοριών ή που πληρούσαν τα κριτήρια αυτά κατά την αποφοίτησή τους το 2011, διεκδικούν κατ’ αποκλειστικότητα ειδικές θέσεις που ανέρχονται σε επιπλέον ποσοστό του 3% των θέσεων εισακτέων των τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η κατάληψη των θέσεων αυτών θα γίνει χωρίς εξετάσεις, με επανυποβολή μηχανογραφικού στο πλαίσιο της διαδικασίας του 10% (ως παλαιοί απόφοιτοι).
Πέραν των ανωτέρω θέσεων που θα καλυφθούν κατ’ αποκλειστικότητα από τους αποφοίτους του 2011, οι ίδιοι απόφοιτοι θα συμμετέχουν και στο 10% των θέσεων εισακτέων και στις αντίστοιχες με αυτές θέσεις ειδικών κατηγοριών, ως υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών, μαζί με τους αποφοίτους του 2010 που θα επανυποβάλουν μηχανογραφικά.
Με την ανωτέρω ρύθμιση αποκαθίσταται η όποια αδικία ή τυχόν άνιση μεταχείριση έναντι των υποψηφίων του έτους 2011.

ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ;;


Αύριο Μ. Τρίτη θα κατατεθεί από το υπουργείο Υγείας η τροπολογία για τους τρίτεκνους, οι οποίοι γίνονται πολύτεκνοι.
Ήδη δόθηκαν και προτάσεις από την ομοσπονδία ΟΠΟΤΤΕ. Στη διαδικασία συμμετείχε και ο σύλλογος του ν. Λασιθίου.
Η τροπολογία δεν είναι πλήρης, με την έννοια που τη ζητούν οι τρίτεκνοι, είναι όμως -αν ψηφιστεί-μια αρχή.
Η προτεινόμενη Διάταξη έχει ως εξής:

ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

1. Η παράγραφος 1 του άρθρου πρώτου του ν.1910/1944, όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Πολύτεκνοι υπό την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι γονείς οι έχοντες τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών τουλάχιστον τέκνων από έναν ή περισσότερους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και αυτά με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης. Στους γονείς αυτούς συνυπολογίζονται και οι γονείς με τρία τέκνα, οι οποίοι κατά την εφαρμογή του παρόντος νόμου έχουν τουλάχιστον ένα τέκνο το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας του.»

2. Οι παράγραφοι 2 και 3 του άρθρου πρώτου του ν.1910/1944, όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει, καταργούνται.

3. Οι γονείς που αποκτούν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του παρόντος, απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των πολυτέκνων, εξαιρουμένης της ισόβιας σύνταξης, όπως αυτή προβλέπεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 63 του ν.1892/1990, όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει μέχρι σήμερα.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ

Δόθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παράταση για τα δωρεάν τρόφιμα (υποβολή δικαιολογητικών ).
Ο σύλλογος θα δέχεται δικαιολογητικά έως και την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012.
Από το Δ.Σ.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΤΟ Δ.Σ. ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2-4-2012 Δ.Σ του συλλόγου. Στη συνεδρίαση πάρθηκαν πολλές αποφάσεις που κυρίωσ αφορούσαν σε δράσεις το προσεχές διάστημα, όπως διοργάνωση επισκέψεων σε μέρη του νομού, διοργάνωση εκδρομής, παρεμβάσεις στους δήμους για τα Δημοτικά τέλη, ενημέρωση από τον Πρόεδρο για τις Τροπολογίες που αναμένεται να ψηφιστούν;
και διάφορα άλλα θέματα. Το βασικό θέμα ήταν η εγκριση συμμετοχής των Αντιπροσώπων στο 2 Συνέδριο της Ομοσπονδίας, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 21 και 22 Απριλίου.