Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Η συνάντηση στην Ιεράπετρα



Πραγματοποιήθηκε χτές Σάββατο, η προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση των τριτέκνων στην Ιεράπετρα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ιεράπετρας.
Οι ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Χαβάκης, η Αντιπρόεδρος κ. Αναστασία Λάμπρου και η Ταμίας κ. Ελένη Καρακυρίτση.
Στην αρχή έγινε ενημέρωση για τα θέματα του συλλόγου και ποιές κινήσεις γίνονται για την ενίσχυση των μελών του. Ανάμεσα στα θέματα ήταν και το δυσάρεστο για τους τρίτεκνους του νομού, που είναι η αναστολή της έκπτωσης 25% από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου -Λασιθίου.
Στη συνέχεια, οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο για την Ομοσπονδία Τριτέκνων ΟΠΟΤΤΕ και τις επαφέσ που είχε το τελευτάιο διάστημα σε υπουργεία,οργανισμούς και φορείς για θέματα των τριτέκνων.
Στο τέλος οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήματα των μελών.
Στο κλέισιμο ο Πρόεδρος ευχαρίστησε το Δήμο Ιεράπετρας, την εφημερίδα ΄΄Ανατολή΄΄και την ανταποκρίτρια στην Ιεράπετρα κ. Ειρήνη Λάμπρου, το ΄΄ Tele kriti ΄΄και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς για τη βοήθεια που προσφέρουν στο σύλλογο με την ενημέρωσή τους.


Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Τροπολογία για τους τρίτεκνους στη βουλή

Την περασμένη Πέμπτη ψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο στη βουλή, παράλληλα όμως υπήρξε προσπάθεια να περάσουν κάποιες τροπολογίες από τους βουλευτές, όπως η παρακάτω:

" Χτές το μεσημέρι μέσα στη βουλή κατατέθηκε Τροπολογία (αναφορά στο δελτίο στις 2 μ.μ. του MEGA), σύμφωνα με την οποία, " οι τρίτεκνοι θα αποκτούσαν όλα τα δικαιώματα με τους πολύτεκνους".
Αμέσως έγινε κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα μέσω τηλεφώνων, e-mails, μηνυμάτων σε κάθε σύλλογο που μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε. Η επικοινωνία είχε να κάνει με την παρέμβαση που θα μπορούσε να κάνει ο κάθε σύλλογος, για να υπογράψουν οι βουλευτές τη σχετική τροπολογία.
Παράλληλα στάλθηκε άμεσα επιστολή στους βουλευτές για να στηρίξουν την Τροπολογία αυτή. Άν όσα μάθαμε αληθεύουν -θα το μάθουμε αργότερα -στην αρχή ήταν 12 και τελικά έγιναν 30.
Δεν γνωρίζουμε αυτή την ώρα άν πέρασε η Τροπολογία, όμως ένα είναι σίγουρο, πως η μαζική κινητοποίηση, η ενότητα, το ΄΄όλοι μαζί΄΄ μπορεί να φέρει αποτελέσματα".

Πηγή: Blog ΟΠΟΤΤΕ (Ομοσπονδία των τριτέκνων)

Όμως τελικά σύμφωνα με πληροφορίες η Τροπολογία δεν κατατέθηκε (δε δέχτηκε ο κ. Βενιζέλος).

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Ανακοινώνεται από το σύλλογο πως το επόμενο Σάββατο 22-10-2011, στις 6.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στην Ιεράπετρα, στο χώρο έναντι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο ΄΄ Μελίνα Μερκούρη΄΄.
Στη συνάντηση αυτή θα γίνει ενημέρωση για τη λειτουργία και τις δράσεις του συλλόγου, από τον Πρόεδρο και μέλη τουΔ.Σ. και στη συνέχεια ενημέρωση από τον Πρόεδρο του συλλόγου και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (ΟΠΟΤΤΕ), για τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις της (Ομοσπονδίας), για τα ζητήματα των τριτέκνων.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε όσους τρίτεκνους γνωρίζετε, είτε είναι, είτε όχι μέλη του συλλόγου μας.
Από το Δ.Σ.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Έπειτα από σχετικά ΄΄παράπονα ΄΄ για το ποσοστό έκπτωσης των τριτέκνων στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου –Λασιθίου διευκρινίζεται, ότι το ποσοστό για τα παιδιά τριτέκνων είναι 25%, αλλά έως και την ηλικία των 23 ετών.

Από το Δ.Σ.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Τι θα σημάνει ένα κούρεμα των ελληνικών ομολόγων για τη ζωή μας;


Τι θα συμβεί στις τράπεζες - Πόσο επηρεάζονται οι πολίτες
Συνολικά για την οικονομία το κούρεμα είναι λύση, καθώς θα την ανακουφίσει από το βάρος ενός μη εξυπηρετήσιμου χρέους και θα απεμπλέξει και τη ροή της ευρωπαϊκής βοήθειας.

Εντούτοις, το θέμα έχει δαιμονοποιηθεί με δραματικούς τόνους, προκαλώντας ανησυχία ή και πανικό στους πολίτες, καθώς μάλιστα προσφέρεται για κάθε είδους αυθαίρετες ερμηνείες και ανεύθυνη κινδυνολογία. Στην πραγματικότητα κάθε πρακτική κουρέματος σημαίνει χρεοκοπία. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ακριβώς επειδή για την ευρωζώνη κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, η διαδικασία παραμένει εντός ευρωζώνης, ακολουθεί προεπιλεγμένους όρους και βαφτίζεται «ελεγχόμενη», ώστε να μην επισύρει τις συνέπειες μιας πραγματικής χρεοκοπίας.

Πράγματι, οι επιπτώσεις ενός μεγαλύτερου κουρέματος του χρέους εσωτερικά θα επιφέρουν ένα σοβαρό σοκ και θα έχουν συνέπειες που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Το βασικό μέτωπο όπου θα εκδηλωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις του κουρέματος είναι ο χρηματοπιστωτικός τομέα, δηλαδή οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες. Αν για τις ευρωπαϊκές τράπεζες το EFSF θα είναι ο μηχανισμός που θα τις στηρίξει κεφαλαιακά, για τις ελληνικές τράπεζες, οι εταίροι μας δείχνουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή την κρατικοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, με βάση το υφιστάμενο πρόγραμμα εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών στη αναδιάταξη του ελληνικού χρέους, το λεγόμενο PSI οι ελληνικές τράπεζες έχουν εγγράψει τη ζημία αυτή στα αποτελέσματα εξαμήνου εκτιμώντας την περίπου σε 5 δισ. ευρώ συνολικά. Το ποσό αυτό είναι σχετικά διαχειρίσιμο, ενώ οι ελληνικές τράπεζες παρά τις δυσκολίες δρομολογούν ήδη πρωτοβουλίες κεφαλαιακής τους ενίσχυσης.

Σε ένα σενάριο δραστικού κουρέματος του ελληνικού χρέους κατά 50%, όπως συζητείται, στο πλαίσιο του υφιστάμενου σχεδίου, δηλαδή με βάση τα ομόλογα λήξης μέχρι το 2020 οι ζημίες εκτιμώνται σε επιπλέον 10 δισ. ευρώ, άρα συνολικά το τραπεζικό σύστημα θα υποστεί ζημίες ύψους περίπου 15 δισ. ευρώ.

Το ποσό αυτό είναι προφανές ότι, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι διαχειρίσιμο και οι ελληνικές τράπεζες θα αντιμετωπίσουν άμεσα τεράστιο κεφαλαιακό πρόβλημα. Οι τεράστιες αυτές κεφαλαιακές ανάγκες είναι μάλλον αδύνατον να καλυφθούν από τους μετόχους. Το πρόβλημα αυτό θα τις οδηγήσει άμεσα να αναζητήσουν την κεφαλαιακή ενίσχυση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή θα τις οδηγήσει στην κρατικοποίησή τους που θα σημάνει και την απαξίωση των μετοχών, των παλαιών μετόχων. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος της κατάρρευσης των τραπεζικών μετοχών στο ΧΑ το τελευταίο διάστημα, καθώς μάλιστα η συμμετοχή του ΤΧΣ θα γίνει με ειδικούς όρους και συγκεκριμένα με την έκδοση νέων μετοχών που θα αγοραστούν από το Ταμείο σε πολύ χαμηλές τιμές. Και πλέον μιλάμε για κρατικοποίηση όλου του τραπεζικού συστήματος.

ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Την ίδια στιγμή όμως για τους πολίτες, οι επιπτώσεις δεν θα είναι ούτε τόσο σοβαρές ούτε τόσο άμεσες. Καταρχάς θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τους καταθέτες των τραπεζών όλη αυτή η διαδικασία δεν θα έχει συνέπειες, καθώς και στο πλαίσιο του ΤΧΣ οι καταθέσεις είναι εγγυημένες.

Οι τράπεζες, πάντως, αναμένεται να πιεστούν κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, καθώς είναι πιθανόν να δημιουργηθούν φαινόμενα πανικού που θα σπρώξουν τους καταθέτες να αποσύρουν καταθέσεις αν επικρατήσει κινδυνολογία περί χρεοκοπίας της χώρας. Σε μία τέτοια περίπτωση είναι πιθανόν να εφαρμοστούν περιορισμοί στο ημερήσιο ή εβδομαδιαίο όριο ανάληψης μετρητών.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Το έτερο μέτωπο όπου οι συνέπειες θα είναι σοβαρές είναι αυτό των ασφαλιστικών ταμείων. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, τα ασφαλιστικά Ταμεία μπορεί αν εξαιρεθούν από του κούρεμα. Αν πάντως συμμετάσχουν, θα υποστούν σοβαρή ζημία που θα τα οδηγήσει σε αναθεώρηση της πολιτικής τους με μείωση των συντάξεων. Επειδή όμως οι συντάξεις είναι εγγυημένες από το κράτος, οι κρατικές δαπάνες θα αυξηθούν, δημιουργώντας νέες δημοσιονομικές πιέσεις.

Πηγή: Εφημερίδα ΄΄ Κέρδος
΄΄ Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Έως τις 15 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο

Δεν χρειάζεται νέα αίτηση από όσους το έχουν ήδη.

Από αυτήν την εβδομάδα έως και τις 15 Δεκεμβρίου θα μπορούν οι δικαιούχοι του μειωμένου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρεύματος (άνεργοι, τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, άτομα με χαμηλό εισόδημα) να υποβάλουν αιτήσεις για τη χορήγησή του από την 1η Ιανουαρίου και για όλο το 2012.

Όσοι υποβάλουν αιτήσεις αργότερα, θα ενταχθούν μεν (εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις) αλλά αργότερα μέσα στο 2012, από την ημέρα που θα ελεγχθούν τα δικαιολογητικά τους.

Επίσης, όσοι λαμβάνουν ήδη το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέες αιτήσεις για το 2012, εκτός αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα και δεν είναι πλέον δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του αρμόδιου υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη, οι αιτήσεις για την ένταξη στο ΚΟΤ, κάθε ημερολογιακό έτος υποβάλλονται από 1/10 έως 15/12 του προηγούμενου έτους. Προβλέπεται επίσης ότι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και μετά την παρέλευση του παραπάνω χρονικού διαστήματος, η ένταξη όμως αυτών που πληρούν τα κριτήρια, γίνεται για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα του έτους ένταξης μετά και την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων.

Ειδικά για τους ανέργους, αν υποβάλουν αίτηση μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει δώδεκα συνεχείς μήνες ανεργίας την τελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου της υποβολής της αίτησης μήνα και να πληρούν τα λοιπά κριτήρια που προβλέπονται για την κατηγορία τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι 20 - 30 % φθηνότερο σε σχέση με το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Δικαιούχοι του Τιμολογίου είναι τέσσερις κατηγορίες καταναλωτών:

Α: Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Β: Όσοι είναι γονείς τριών τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους είναι μικρότερο ή ίσο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Γ : Όσοι είναι άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων που δεν συμπεριλαμβάνει το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 30% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Δ : Όσοι είναι άτομα με αναπηρία 67% ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67%, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ατομικού αφορολόγητου ορίου που προβλέπεται για τους γονείς τριών τέκνων. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 30% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Το εισοδηματικό κριτήριο ελέγχεται με βάση την εκκαθαρισμένη, κατά το προηγούμενο έτος, φορολογική δήλωση. Δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη το 2012 θα κριθούν με βάση τα εκκαθαριστικά της εφορίας που εκδόθηκαν φέτος.

Για τη χορήγηση του ΚΟΤ στη διάρκεια του έτους θα πρέπει η κατανάλωση ρεύματος να μην ξεπερνά, ανά κατηγορία, τα εξής όρια:

-Για ανέργους και άτομα χαμηλού εισοδήματος το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι σε 1400kWh.

-Για τρίτεκνους και άτομα με αναπηρία 1600kWh.

Αν η κατανάλωση ξεπεράσει το όριο αυτό, τότε όλες οι κιλοβατώρες τιμολογούνται με το κανονικό οικιακό τιμολόγιο ρεύματος, της ΔΕΗ ή εναλλακτικών προμηθευτών.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στα ΚΕΠ, από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και στο τηλέφωνο 210 9298000 απ' όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

"Πρόστιμο" 2.000 - 3.000 ευρώ για όσους έκαναν τρίτο παιδί!

«Παιδοκτόνο» αποδεικνύεται το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε για ψήφιση η κυβέρνηση καθώς οδηγεί σε «σφαγή» τα ζευγάρια με παιδιά και ειδικά τις πολύτεκνες οικογένειες, που θα πληρώσουν τριπλάσιο «χαράτσι» σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους.

Με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 12.000 στα 8.000 και τώρα στα 5.000 ευρώ, κάθε φορολογούμενος θα κληθεί και επισήμως να πληρώσει από 300 ευρώ επιπλέον από όσα υπολόγιζε και συνολικά 700 ευρώ περισσότερα από όσα για πέρυσι.


Αν έχει παιδιά όμως θα πληρώσει… τα τριπλάσια, δηλαδή ποσά των δύο ή τριών χιλιάδων επιπλέον!


Συγκεκριμένα, αν και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως δεν θα αλλάξουν πριν την ψήφισή τους οι διατάξεις που παρουσίασε η κυβέρνηση, το αφορολόγητο για οικογένειες με 3 παιδιά μειώνεται πλέον σχεδόν στο μισό!


Ουσιαστικά το Κράτος βάζει φόρο περίπου 1.000 ευρώ σε κάθε παιδί. Και όλα αυτά στο παραπέντε της χρονιάς, παρά τα κίνητρα με τα οποία συστηματικά το Κράτος δελέασε τα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά...


Στο πολυνομοσχέδιο ορίζεται ότι το α΄ και το β΄ παιδί έχουν ειδικό αφορολόγητο 2.000+2.000 ευρώ πάνω από τα 5.000 ευρώ που αναγνωρίζονται για τον άγαμο, ενώ από το τρίτο παιδί προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ το καθένα. ίσχυε


Άρα:

- έγγαμος με 1 παιδί έχει αφορολόγητο πλέον 7.000 ευρώ, ενώ είχε 10.000 (αν έμενε στις 8.000 για τον άγαμο), έναντι 13.000 που είχε πέρυσι.
- έγγαμος με 2 παιδιά έχει αφορολόγητο πλέον 9.000 ευρώ, ενώ είχε 12.000 (αν έμενε στις 8.000 για τον άγαμο), έναντι 15.000 που είχε πέρυσι.
- έγγαμος με 3 παιδιά έχει αφορολόγητο πλέον 12.000 ευρώ, ενώ είχε 20.500 (αν έμενε στις 8.000 για τον άγαμο), έναντι 24.500 που είχε πέρυσι.
- έγγαμος με 4 παιδιά έχει αφορολόγητο πλέον 15.000 ευρώ, ενώ είχε 23.000 (αν έμενε στις 8.000 για τον άγαμο), έναντι 27.000 που είχε πέρυσι.

Με αυτά τα δεδομένα και με την νέα κλίμακα:

- τρίτεκνος με 24.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο θα πληρώσει φόρο 2720 ευρώ, αντί για 880 που υπολόγιζε ως τώρα. Το επιπλέον χαράτσι φτάνει τα 1840 ευρώ (!) και ενώ πέρυσι έμενε αφορολόγητος!
- Έγγαμος με 2 παιδιά και 15.000 ευρώ το χρόνο εισόδημα θα πληρώσει τώρα 1.020 ευρώ, δηλαδή τα διπλάσια από τα 540 ευρώ που υπολόγιζε ως σήμερα. Και αυτός έμενε πέρυσι αφορολόγητος.
- Πολύτεκνος με 4 παιδιά και 40.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο. θα πληρώσει τώρα 7580 ευρώ φόρο, ενώ περίμενε να πληρώσει 5.360 (+ 2.220 ευρώ). πέρυσι πλήρωσε 4.480 ευρώ, δηλαδή 3.100 ευρώ λιγότερα από όσα θα τους ζητήσουν για φέτος –και μαζεμένα χωρίς να έχει προηγηθεί η σωστή παρακράτηση κάθε μήνα στο μισθό του!
Πηγή: Εφημερίδα Protothema 7-10-2011

Συνάντηση Τριτέκνων με τον Περιφερειάρχη


Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 4-10 στο Ηράκλειο στο κτίριο της Περιφέρεια Κρήτης, συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για θέματα των τριτέκνων. Από την πλευρά των συλλόγων Κρήτης συμμετείχαν οι Πρόεδροι του συλλόγων ν. Ηρακλείου κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης, ν. Λασιθίου κ. Γιώργος Χαβάκης και ν. Χανίων κ. Ζαφείρης Μανιουδάκης. Επίσης , ο Γεν. Γραμματέας και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου Ηρακλείου κ. κ. Δρόσος Βασιλειάδης και Κώστας Βαρβεράκης αντίστοιχα.

Στην αρχή έγινε μια εκτενής ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα τους τρίτεκνους και τα πιο βασικά είναι το Πολυτεκνικό Επίδομα, το νέο τέλος στα ακίνητα, οι μετεγγραφές των φοιτητών, οι μειώσεις από Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις στα Δημοτικά τέλη, Ύδρευσης και στα τροφεία Παιδικών Σταθμών, η μη έκδοση Κάρτας Πολιτισμού.

Για το Πολυτεκνικό επίδομα τονίστηκε πως ήδη οι τρίτεκνοι έχουν δώσει ΄΄ τον οβολό ΄΄ τους για την ΄΄ κοινή προσπάθεια ΄΄ με τις μειώσεις που έχουν υποστεί στους μισθούς τους, στις συντάξεις, στις επιχειρήσεις που έχουν ή εργάζονται. Ο κ. Αρναουτάκης μίλησε για την πολύ δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι ΄΄δραματική ΄΄ για όλους .

Σχετικά με το επίδομα αλλά και με θεσμικά θέματα, στο προσεχές διάστημα θα καλέσει τους τρίτεκνους σε συνάντηση στην Περιφέρεια με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάρκο Μπόλαρη ο οποίος θα επισκεφθεί την Κρήτη για θέματα της αρμοδιότητας του.

Για τις μεττεγραφές που ουσιαστικά δεν υπάρχουν, αναγνώρισε τις στρεβλώσεις οι οποίες αναδείχτηκαν με την εφαρμογή του νέου νόμου και μάλιστα ανέφερε προσωπική εμπειρία με γονιό που έχει τρία σπίτια να συντηρήσει, αφού δύο παιδιά του δε μπόρεσαν να βρεθούν στην ίδια πόλη.

Για τις μειώσεις τελών στους Δήμους, θα γίνει μια προσπάθεια να παρακαμφτούν τα όποια νομικά προβλήματα

Για τη Κάρτα Πολιτισμού έγινε επί τόπου επικοινωνία με τη Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η οποία αιτιολόγησε το γεγονός της μη έκδοσης της Κάρτας στην αλλαγή του φορέα έκδοσης που στο εξής θα είναι το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.

Επίσης, συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούσαν στη γενικότερη κατάσταση της κοινωνίας με τα νέα μέτρα, το δημογραφικό πρόβλημα, τις δυνατότητες παρέμβασης στα οικονομικά θέματα, ενώ και από τις δύο πλευρές διατυπώθηκε η επιθυμία να γίνουν και άλλες συναντήσεις, αφού έχουν ήδη προχωρήσει κάποια από τα θέματα που τέθηκαν.

Στο τέλος επιδόθηκε κοινή επιστολή των συλλόγων και των τεσσάρων νομών της Κρήτης με πιο αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων των τρίτεκνων.

Πηγή: Εφημερίδα ΄΄Ανατολή΄΄7-10-2011

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΓΑ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ

Οπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ, τα οικογενειακά επιδόματα τρίτου παιδιού,
στις τρίτεκνες οικογένειες, του Ε’ διμήνου 2011 δεν θα καταβληθούν στην
προγραμματισμένη ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2011 επειδή δεν ολοκληρώθηκαν
έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες, λόγω των καταλήψεων του Υπουργείου
Υγείας.
Έχει προγραμματιστεί η καταβολή τους, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων
διαδικασιών, με πιθανή ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2011.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Αύριο Τετάρτη οι σύλλογοι τριτέκνων της Κρήτης θα εμφανιστούν στο ΄΄ Κρήτη tv΄΄προκειμένου να ενημερώσουν όλους τους τρίτεκνους για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προσπάθειες των συλλόγων και της Ομοσπονδίας για τα αιτήματά τους. Η εκπομπή που είναι καλεσμένοι θα αρχίσει περίπου στις 6.15 το απόγευμα.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕΛ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ.


Το ΚΤΕΛ Ηρακλείου –Λασιθίου (Κ. Η. Λ.) ενημέρωσε τα Δ.Σ. των τριτέκνων Ηρακλείου και Λασιθίου πως προτίθεται να μειώσει δραστικά το ποσοστό έκπτωσης προς τους τρίτεκνους.

Για το λόγο αυτό την περασμένη Παρασκευή 30-9 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κ. Η. Λ.. στο Ηράκλειο συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν από τους τρίτεκνους, ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του ν. Ηρακλείου κ. κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης και Δρόσος Βασιλειάδης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του ν. Λασιθίου κ. Γιώργος Χαβάκης, ενώ από το Κ. Η. Λ. ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μανόλης Χαχλιούτης και ο Γεν. Διευθυντής κ. Γιώργος Χαλεπάκης.

Κατά τη δίωρη συνάντηση και οι δύο πλευρές παρουσίασαν τα επιχειρήματα τους για την αλλαγή ή τη συνέχεια της συνεργασίας ως έχει. Η πλευρά του Κ. Η. Λ. επικαλέστηκε τα στοιχεία μείωσης της επιχειρηματικής απόδοσης το τελευταίο διάστημα, ενώ οι τρίτεκνοι μίλησαν για την οικονομική επίθεση που δέχονται σε κάθε επίπεδο από τα μέτρα και θεωρούν πως το Κ. Τ. Η. πρέπει να συνεχίσει να δείχνει τον κοινωνικό του χαρακτήρα, ιδιαίτερα δε την παρούσα χρονική στιγμή.

Επίσης, οι δύο σύλλογοι κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση που περιλαμβάνει κατά βάση μια μικρή μείωση του ποσοστού (20%) και παράλληλη στήριξη του Κ. Η. Λ. εκ μέρους των τρίτεκνων.

Παράλληλα, επιδόθηκε και κοινή επιστολή προς το Κ. Η. Λ.

Η επιστολή:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ –ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ηράκλειο 30/9/2011

Προς : Πρόεδρο και Δ.Σ. Υπεραστικού

Κ.Τ.Ε.Λ. Ηρακλείου-Λασιθίου

Κύριοι,

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε για την επικείμενη κατάργηση της έκπτωσης 25% που παρέχετε στα μέλη των Συλλόγων μας, την οποία βασίζετε στην ευρύτερη οικονομική κρίση που βιώνει ολόκληρη η χώρα.

Αντιλαμβανόμενοι την οικονομική δυσκολία στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση σας, λόγω των συνεχόμενων αυξήσεων στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιείτε (π.χ. πετρέλαιο), σας καλούμε να κάνετε μια κίνηση καλής θελήσεως μειώνοντας το ποσοστό της έκπτωσης, έχοντας σαν αποτέλεσμα να υπάρχει όφελος και για τις τρίτεκνες οικογένειες αλλά και για την επιχείρηση σας.;

Με την προαναφερθείσα κίνηση θα επιδείξετε στην κοινωνία της Κρήτης ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σκέφτονται και δρουν αλτρουιστικά, και ότι αντιλαμβάνεστε τις δυσκολίες που βιώνει μία πολυμελή οικογένεια, μη αφήνοντας να διαρρέουν μηνύματα και αντιλήψεις όπως, ότι πρέπει να χτυπάμε τους εύκολους στόχους.

Επίσης, θεωρούμε πρόσφορο να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση μεταξύ των συλλόγων, του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. του ΚΤΕΛ, για αναζήτηση και άλλων λύσεων προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στη λογική που σας προτείνουμε και είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει την κοινωνία της Κρήτης να βρει λύσεις, που θα την ξαναβάλουν σε δρόμους που θα τους βαδίζουμε πιασμένοι από το χέρι σε μια πορεία προς το καλό των συνανθρώπων μας.

Με εκτίμηση

Για τους συλλόγους

ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος

Μανόλης Αχλαδιανάκης Γιώργος Χαβάκης

Να σημειωθεί, ότι αντίστοιχο πρόβλημα έχει προκύψει και στο ΚΤΕΛ Χανίων –Ρεθύμνου και μάλιστα υπάρχει συνεργασία όλων των συλλόγων στο θέμα αυτό.