Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Έγινε η παραλαβή των πρώτων τροφίμων (μακαρόνια) για όσους είχαν κάνει αίτηση στο σύλλογο. Παρακαλούμε τους δικαιούχους να επικοινωνούν με το γραφείο στο 241021290 για να πληροφορηθούν πώς- πού -πότε μπορούν να τα παραλάβουν.
Απο το Δ.Σ.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

  • Συνεχίζονται οι εγγραφές οι οποίες έφτασαν τον αριθμό 700 (οικογένειες) μέσα σε 5 μήνες !!
  • Επίσης συνεχίζονται οι προσφορές από τα καταστήματα για εκπτώσεις στα μέλη του συλλόγου.
  • Τα περισσότερα καταστήματα είναι από την Ιεράπετρα, μετά από τον Άγιο Νικόλαο και ακολουθούν Σητεία και Νεάπολη.
  • Την επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσουν κατάλογοι με τα καταστήματα που παρέχουν εκπτώσεις σε όλο το νομό.
  • Ο σύλλογος απέστειλε σε όλα τα καταστήματα ειδικό αυτοκόλλητο σήμα, το οποίο θα τοποθετήσουν σε εμφανή χώρο, προκειμένου να ενημερώνονται τα μέλη πως πρόκειται για κατάστημα που προσφέρει έκπτωση.
  • Μετά από ενημέρωση στην Ομοσπονδία και των συλλόγων της Κρήτης για την παροχή έκπτωσης από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου –Λασιθίου, οι συντονισμένες προσπάθειες επέφεραν και άλλο αποτέλεσμα, αφού και το ΚΤΕΛ Χανίων –Ρεθύμνου έδωσε έκπτωση 25% στους τρίτεκνους.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες απο τον ΟΓΑ τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000€ Ν.3454/2006) του Ε΄ Διμήνου 2010, θα καταβληθούν σε 435.089 οικογένειες το χρονικό διάστημα από 11 έως 19 Οκτωβρίου 2010.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΜΙΝΗ ΕΙΧΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Την Τρίτη 5-10-2010 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Γραφείο του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου για το Δήμο Αθηναίων κ. Καμίνη Δημήτριο και μελών του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας τριτέκνων (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε).

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος των Τριτέκνων του νομού Λασιθίου κ. Χαβάκης ως Αν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε κ. Βουτσάς Καρατζάς ενημέρωσε τον κ. Καμ ίνη για τα θέματα που αφορούν στους τρίτεκνους, οι οποίοι διεκδικούν την πλήρη και άνευ όρων εξομοίωση τους με τις πολύτεκνες οικογένειες.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της μείωσης των Δημοτικών τελών και οι Ομοσπονδία ζήτησε να συνεχίσει τις μειώσεις Δημοτικών τελών και να υπάρξουν επιπλέον προτάσεις για την οικονομική ανακούφιση των τρίτεκνων οικογενειών

Επίσης ζητήθηκε η βοήθειά του ως εν δυνάμει Δήμαρχος Αθηναίων οπότε θα είναι και Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ.

Ο κ. Καμίνης στην τοποθέτησή του δήλωσε πως ως Συνήγορος του Πολίτη έχει ασχοληθεί με κοινωνικά θέματα και γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση των τριτέκνων. Εάν αναλάβει Δήμο θα δώσει προφανώς ιδιαίτερη έμφαση σε ό,τι απασχολεί τις διάφορες κοινωνικές ομάδες. Ο ίδιος είναι πατέρας δύο παιδιών, όμως όπως με αρκετή αίσθηση χιούμορ είπε πως ΄΄ ετοιμάζομαι και θέλω το τρίτο΄΄.

Με τη βοήθεια συνεργάτη του καταγράφηκαν αναλυτικά οι προτάσεις της ΟΠΟΤΤΕ και θα γίνει προσπάθεια αρκετά από αυτά να συμπεριλαμβάνονται στο υπό έκδοση πρόγραμμα του συνδυασμού.

Με τις ευχές για καλή επιτυχία, συμφωνήθηκε να υπάρξει νέο ραντεβού σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΚΔΕ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΟΠΟΤΤΕ)




Την Κυριακή 3-10-2010 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Δημαρχείο της πλατείας Κοτζιά συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και μελών του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας τριτέκνων (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε).

Ο Πρόεδρος της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε κ. Βουτσάς Καρατζάς έκανε μια συνολική ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τους τρίτεκνους, οι οποίοι διεκδικούν την πλήρη και άνευ όρων εξομοίωση τους με τις πολύτεκνες οικογένειες. Η αφετηρία της διεκδίκησης αυτής είναι η τεκμηριωμένες μελέτες που κατά καιρούς έχουν γίνει (όπως του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Δρετάκη Μανόλη) και οι οποίες αποδεικνύουν από τη μια την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος και από την άλλη το αντιστρόφως ανάλογο κόστος που συνεπάγεται από τη εξομοίωση, σε σχέση με την προσφορά στην πατρίδα μας. Παράλληλα υπενθύμισε την απόφαση μιας Δικομματικής Επιτροπής το 2003, σύμφωνα με το πόρισμα της οποίας, το πρώτο και βασικό μέτρο για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος είναι η εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους.

Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε «υπέρμαχος της εξομοίωσης» και μάλιστα το είχε δηλώσει στο βήμα της Βουλής όταν είχε γίνει συζήτηση και είχαν τα θεσπιστεί τα πρώτα μέτρα υπέρ των τριτέκνων.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της μείωσης των Δημοτικών τελών, στο οποίο ο Δήμος Αθηναίων πρωτοπορεί, αφού έχει προχωρήσει σε μείωση στις τρίτεκνες οικογένειες κατά 100% , τη στιγμή που στην υπόλοιπη Ελλάδα οι μειώσεις είναι από 25% έως και 50% ή και καθόλου.

Στο θέμα αυτό ο Δήμαρχος δήλωσε πως η απόφασή του αυτή έχει να κάνει με την κοινωνική πολιτική του Δήμου, σύμφωνα με την οποία πολλές φορές μπορεί ο δήμαρχος μιας πόλης να κάνει ένα μικρότερο τεχνικό ή άλλης μορφής έργο, προκειμένου να ενισχύσει τις οικογένειες, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική κατάσταση. Μάλιστα είπε πως η απόφαση αυτή είχε σχεδόν καθολική υποστήριξη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να πάρει ο κ. Κακλαμάνης ως Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ.

Η τοποθέτησή του ήταν πως αν συνεχίσει να στη θέση αυτή θα το θέσει ως θέμα για συζήτηση, όμως όπως είπε «δε μπορώ να το επιβάλλω». Επίσης θα προσκαλέσει την Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε να κάνει παρέμβαση σε κάποια συνάντηση των μελών της ΚΕΔΚΕ, ενώ προέτρεψε την Ομοσπονδία να προσκαλέσει την ΚΕΔΚΕ σε προσεχές συνέδριο της και μάλιστα είπε να «καλέσετε όλες τις παρατάξεις».

Το τελευταίο θέμα ήταν η ενημέρωση του Δημάρχου σχετικά με την έδρα της Ομοσπονδίας που καταστατικά είναι η Αθήνα και συζητήθηκαν τρόποι για την εξεύρεση λύσης για τη στέγαση της Ομοσπονδίας.

Το Δ.Σ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συνάντηση αυτή και του ευχήθηκε ΄΄τα καλύτερα΄΄ για την πόλη των Αθηνών μιας και την Κυριακή εόρταζε ο Πολιούχος της πόλης, Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης.