Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

  • Ο σύλλογος τριτέκνων νομού Λασιθίου συγχαίρει όλους όσους κατάφεραν να μπουν στην σχολή που ονειρεύονταν. Από σήμερα ξεκινά μια καινούργια διάσταση στην ζωή των επιτυχόντων, καθώς η φοιτητική ζωή θα είναι μια από τις ωραιότερες περιόδους της ζωής τους.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία .

  • Επίσης συγχαίρει όλους όσους προσπάθησαν και έδωσαν χωρίς να περάσουν. Οι Πανελλήνιες είναι μόνο μία νέα πόρτα όχι η μοναδική! Αν οι εξετάσεις δεν έφεραν για τον υποψήφιο το επιθυμητό αποτέλεσμα, ίσως είναι η ώρα να καλλιεργήσει και τις άλλες του δεξιότητες και ικανότητες και να επιτύχει στο στίβο της ζωής σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Άλλωστε η ζωή συνεχίζεται, είτε μέσα είτε έξω από τα ανώτατα ιδρύματα!
  • Τα συγχαρητήρια αξίζουν και όλοι οι γονείς, που έδωσαν κι αυτοί τον δικό τους αγώνα, από διαφορετικό μετερίζι, αλλά και οι καθηγητές τους που οδήγησαν τα παιδιά στο δρόμο της επιτυχίας.

Από το Δ.Σ

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ







Την περασμένη Κυριακή 21-8 Ο σύλλογος τριτέκνων του νομού υποδέχτηκε στα γραφεία του τον νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ) κ. Παπαγγέλου Αναστάσιο, ο οποίος είναι και Διευθυντής στο γραφείο του γνωστού Εργατολόγου κ. Μητρόπουλου.
Αφού έγινε η σχετική γνωριμία με τα μέλη του Δ.Σ, έγινε εκτενής ενημέρωση από τον Πρόεδρο σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν το σύλλογο, τις δραστηριότητές του στο παρελθόν αλλά και το σχεδιασμό για το μέλλον.
Ο κ. Παπαγγέλου δήλωσε ικανοποιημένος από τα όσα άκουσε και μάλιστα είπε πολύ καλά λόγια για τη συμμετοχή του συλλόγου στην Ομοσπονδία, ΄΄ την αιχμή του δόρατος των τριτέκνων ΄΄ όπως χαρακτηριστικά είπε. Στη συνέχεια, τόνισε πως η βασική προσπάθεια θα πρέπει να είναι κυρίως για τα θεσμικά θέματα, όμως είναι πολύ σημαντική η οποιαδήποτε οικονομική ελάφρυνση των τριτέκνων, η οποία αποτυπώνεται μέσα από τις εκπτώσεις-προσφορές που έρχονται στο σύλλογο για τα μέλη του, από ναυτιλιακές εταιρείες, ΚΤΕΛ, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα.
Ο κ. Παπαγγέλου συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Αχλαδιανάκη, Πρόεδρο του συλλόγου τριτέκνων Ηρακλείου, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε πολύ ικανοποιημένος για την άψογη συνεργασία των δύο συλλόγων, που αποφέρει και αποτελέσματα, όπως π.χ. το θέμα των ΚΤΕΛ.
Το νέο ραντεβού δόθηκε στην Αθήνα, το Σεπτέμβρη, όταν θα γίνει το επόμενο Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ και θα συνεχιστούν οι επαφές με διάφορα υπουργεία.

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ξεπέρασαν το όριο των 500 οι εγγραφές μελών στο σύλλογο. Άν συγκριθεί ο αριθμός αυτός με τις αρχικές εγγραφές,οι οποίες ήταν 88 τότε έχουμε πενταπλασιασμό εγγραφών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Είναι σαφές ότι όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα. Ο σύλλογος χρειάζεται όλους τους τρίτεκνους του νομού για να μπορεί να παρεμβαίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη. Χρειάζεται επίσης τη βοήθεια από τα μέλη του σε διάφορες δραστηριότητες.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ S/M ''ΑΡΙΑΔΝΗ''

Τα Super Markets και Mini Markets ''ARIADNH '' χορήγησαν έκπτωση 4% στους τρίτεκνους του νομού Λασιθίου η οποία ισχύει και στα 89 καταστήματα σε όλη την Κρήτη.

Η ενεργοποίηση των καρτών θα γίνει στις 20 Αυγούστου και οι κάρτες θα παραδίδονται απο τα γραφεία του συλλόγου και τους κατά τόπους αντιπροσώπους. Υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρονται και οι πόντοι που είχαν κάποιοι τρίτεκνοι εφόσον ήταν κάτοχοι της bonus card ARIADNH. Η ενέργεια αυτή θα γίνεται από τα καταστήματα εάν και εφόσον ζητηθεί.

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ


Το Δ.Σ. του συλλόγου τριτέκνων νομού Λασιθίου εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους:
Δέσποινα, Γεσθημανή, Ελώνα, Ηλιοστάλακτη, Παναγιώτης, Πρέσβεια, Καθολική, Θεοτόκης, Κρυστάλλω, Μαργέτα, Μαρία, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Συμέλα και
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12/8,στην Αθήνα, στο γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη η προγραμματισμένη συνάντηση με μέλη του Δ.Σ της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Βουτσάς Καρατζάς (Πρόεδρος), Αχλαδιανάκης Μανόλης (Αντιπρόεδρος), Χαβάκης Γεώργιος (Β΄ Γεν. Γραμματέας), Κοκκινάς Νικόλαος (Μέλος) και ο Νομικός Σύμβουλος κ. Παπαγγέλου.
Συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν στους τρίτεκνους.

Το κύριο και βασικό θέμα που τέθηκε είναι η εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους, σύμφωνα και με την απόφαση-πρόταση της Διακομματικής Επιτροπής (1993),η οποία θεώρησε πως το πιο βασικό μέτρο για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού ζητήματος είναι η εξομοίωση τριτέκνων-πολυτέκνων.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το ασφαλιστικό θέμα που έχει προκύψει και αφορά στην θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος έως 31/12/2010 στις μητέρες με τρία παιδιά. Το ζήτημα είναι, εφόσον υπάρχει εξίσωση ανδρών –γυναικών, αν αυτό ισχύει και για τους άντρες. Η ΟΠΟΤΤΕ είναι η πρώτος σύλλογος (Ομοσπονδία) που ανακινεί και εξετάζει ένα τέτοιο θέμα, μέσω και του Νομικού της Συμβούλου κ. Παπαγγέλου. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο σε όλη την Ελλάδα, αφού αν αυτό ισχύσει χιλιάδες γονείς-άντρες θα μπορούν να πάρουν πρόωρη σύνταξη, όπως και οι γυναίκες.
Η απάντηση του κ. Σαχινίδη ήταν πως θα εξεταστεί αναλυτικά το θέμα, λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας που παρουσιάζει. Μάλιστα σε κάποια αποστροφή του λόγου του είπε πως ΄΄ το εξετάζουμε και θα συντάξουμε εγκύκλιο΄΄. Στη συνέχεια τέθηκαν δύο θέματα σχετικά με την απαλλαγή των τριτέκνων από τα τέλη για την αγορά αυτοκινήτου. Το πρώτο έχει να κάνει με την δυνατότητα να μπορούν οι τρίτεκνοι, όπως και οι πολύτεκνοι, να παίρνουν αυτοκίνητο και δεύτερη φορά με μειωμένα τέλη. Το άλλο θέμα ήταν σε σχέση με την διαφορά που προκύπτει από τη μείωση που κάνουν οι έμποροι και από το ποσό που υπολογίζει για μείωση το τελωνείο. Στο συγκεκριμένο θέμα, όρισε επί τόπου αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα να διερευνήσει το θέμα και να τον ενημερώσει.

Σε ό,τι αφορά στο επόμενο θέμα που ήταν αφορολόγητο ποσό, για τους τρίτεκνους που είναι 22000 ευρώ, είπε πως ΄΄θα εξεταστεί την επόμενη χρονιά, αφού πρώτα εφαρμοστεί ο νέος φορολογικός νόμος΄΄.

Ακολούθησε το πολύ σοβαρό θέμα των επιδομάτων των τριτέκνων, που σύμφωνα με δημοσιεύματα, σχεδιάζεται η περικοπή του. Η εκτεταμένη ανάλυση που έγινε εκ μέρους του κ. Σαχινίδη, εστίασε στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει υποχρέωση να κάνει μια αξιολόγηση της κοινωνικής πολιτικής σε σχέση με την απόδοση που έχουν τα οποιαδήποτε μέτρα έχουν παρθεί κατά καιρούς. Η μελέτη αυτή αναμένεται να απαντήσει σε θέματα όπως το αν και κατά πόσο η στόχευση των επιδοτουμένων είναι σωστή και αποδοτική, πόσο έχει βελτιωθεί με τη βοήθεια και των μέτρων αυτών το επίπεδο της φτώχειας κ.ά. Η επιμονή των μελών της ΟΠΟΤΤΕ έκανε τον υφυπουργό να δηλώσει κατηγορηματικά δεν ΄΄τίθεται θέμα αυτή τη στιγμή και όταν τεθεί, θα γίνει εκτενής διαβούλευση. Οποιαδήποτε συζήτηση θα ξεκινήσει μετά τη μελέτη, η οποία έχει προγραμματιστεί το πρώτο τρίμηνο του 2011, έτσι ώστε να υπάρχουν όλα τα δεδομένα΄΄ . Για την ισόβια σύνταξη στην τρίτεκνη μητέρα, είπε πως και αυτό το μέτρο ίσως εξεταστεί μετά την ολοκλήρωση της μελέτης.

Για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν και πρόκειται να μελετηθούν από το υπουργείο, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει και γραπτώς την Ομοσπονδία, ενώ όταν θα ξεκινήσει ο διάλογος για τυχόν νέο νομοσχέδιο θα ζητήσει από την ΟΠΟΤΤΕ να διατυπώσει τις προτάσεις της.

Αν και είναι περίοδος διακοπών, τα μέλη του Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ παρακολουθούν από κοντά όλα τα θέματα των τριτέκνων, έτσι ώστε οι παρεμβάσεις του να είναι έγκαιρες και αποτελεσματικές.
Το νεοσύστατο αυτό όργανο (λιγότερο από 4 μήνες), έχει επιδείξει έντονη δραστηριότητα και εφαρμόζει πιστά τις αποφάσεις του Δ.Σ για επαφές με όλα τα υπουργεία για να μεταφέρει τη θέληση,την πίστη και το δίκαιο αίτημα των τριτέκνων για πλήρης και άνευ όρων εξομοίωση με τους πολύτεκνους.

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Σήμερα Πέμπτη θα γίνει προγραμματισμένη συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη με το ΔΣ. της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος. Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος των Τριτέκνων του νομού Λασιθίου κ. Χαβάκης ως μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ. Τα πιο βασικά θέματα είναι:
1. Ενημέρωση σχετικά με το νέο νόμο Ν.3865/2010 (άρθρο 6) το οποίο αναφέρεται στη θεμελίωση του δικαιώματος σύνταξης εφόσον έχουν συμπληρωθεί 20 έτη πραγματικής υπηρεσίας έως και την 31/12/2010 (για όσους έχουν τρία παιδιά).
2. Να γραφτεί : πολύτεκνοι-τρίτεκνοι γονείς στο νόμο που αναφέρεται πως «Οι πολύτεκνοι γονείς θα μπορούν να αντικαθιστούν για δεύτερη και τελευταία φορά, μετά την πάροδο πέντε ετών το αυτοκίνητο που έχουν παραλάβει με απαλλαγή από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης, εφόσον κατά την ημερομηνία υπαγωγής τους εκ νέου στις διατάξεις ατέλειας των πολύτεκνων γονέων έχουν μεταξύ των άλλων τουλάχιστον τέσσερα ανήλικα παιδιά».
Επίσης, ζητούμε να μας διευκρινίσει το υπουργείο γιατί, ενώ έχουμε 100% απαλλαγή από το ειδικό τέλος ταξινόμησης, το ποσό που αναλογεί στην έκπτωση αυτή δεν απεικονίζεται στις εκπτώσεις των εμπόρων αυτοκινήτου.
3. Η Ισόβια σύνταξη (άρθρο 63 του Ν. 1892/90 και άρθρο 2 του Ν.2163/93, επίσης άρθρο 39 του Ν. 2459/97 και άρθρο 11 του Ν. 2819/2000) να αφορά και τις τρίτεκνες μητέρες, γιατί το ποσό αυτό τώρα αφορά μόνο τις πολύτεκνες μητέρες.
4. Να έχουν μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ και οι τρίτεκνες οικογένειες, όπως οι πολύτεκνες
5. Να υπάρξει αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τις τρίτεκνες οικογένειες (σήμερα είναι 22.000 ευρώ) και να υπάρξει απαλλαγή στο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας ίση με το αφορολόγητο του άγαμου επί τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Εν τω μεταξύ στις 6 Αυγούστου έγινε ανακοίνωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος
ότι τίθεται σε ισχύ το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) της ΔΕΗ.
Η ένταξη των νοικοκυριών στο μειωμένο τιμολόγιο γίνεται με υποβολή αίτησης από τους ενδιαφερόμενους. Διαρκεί ένα χρόνο και απευθύνεται σε άτομα που έχουν εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου, μακροχρόνια άνεργους και γονείς με τρία παιδιά.

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  • Νέο ωράριο στα γραφεία από Δευτέρα 2/8/2010

9 π. μ- 1-μ.μ και 5 μ .μ- 8 μ. μ

  • Χορηγούνται οι κάρτες των S/M '' Χαλκιαδάκη '' από Νο 1- Νο 364

από το γραφείο και τους κατά τόπους αντιπροσώπους μας

  • Η έκπτωση στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ χορηγείται με επίδειξη της κάρτας μέλους τριτέκνου που εκδίδουν οι σύλλογοι

ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ -ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Από σήμερα 1 Αυγούστου ξεκινά η μείωση τιμών για τους τρίτεκνους των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου. Η έκπτωση ανέρχεται στο 25% της τιμής των εισιτηρίων για όλους τους προορισμούς.
Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία για όλους του συλλόγους τριτέκνων ανά την Ελλάδα και αυτό, γιατί μόνο ένας νομός (Καρδίτσας) έχει εκπτώσεις στα εισιτήρια. Ανοίγει έτσι ο δρόμος και για άλλους (συλλόγους) να διεκδικήσουν αντίστοιχες εκπτώσεις.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ


ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

ΣΤΡ.ΣΑΜΟΥΗΛ 38 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ

25% ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΡΤΑΣ

ΜΕΛΟΥΣ

ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΚΟΠΡΑΝΕΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝ. ΒΕΝΕΤΣΑΚΗΣ

10% ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΩΝ-ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ-ΛΥΟΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ-ΚΟΥΖΙΝΕΣ-ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ-ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ

ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΡΤΑΣ

ΜΕΛΟΥΣ

ELECTRONET

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ-ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

15% ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΤ ΤΙΜΩΝ

ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΡΤΑΣ

ΜΕΛΟΥΣ

Παρακαλούμε εάν θέλετε να δώσετε προσφορές μπορείτε να επικοινωνήσετε με

Γραφείο : 2841021290 Άγιος Νικόλαος

Κα Λάμπρου 6985657654 Ιεράπετρα

Κο Φραγκιαδάκη 6978777158 Σητεία

Κο Φαϊτό 6972321428 Νεάπολη Επίσης μπορείτε να ενημερώνεστε από το

blog: www.triteknoi-lasithiou.blogspot.com